Αστεροειδείς – Εφαρμογή της NASA δείχνει τους υποψήφιους δολοφόνους της Γης

Date:

Share post:

Νέα διαδραστική εφαρμογή της NASA απεικονίζει σε τρισδιάστατο διαστημικό χάρτη τη θέση και την πορεία χιλιάδων αστεροειδών και κομητών που κινούνται σε επικίνδυνα μικρή απόσταση από τη Γη.

Μέχρι σήμερα η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει αναγνωρίσει 28.000 αστεροειδείς και κομήτες με που διασταυρώνονται με την τροχιά της Γης, γνωστούς ως «κοντινά στη Γη αντικείμενα», ή NEO, προκειμένου να υπολογίσει τον κίνδυνο πρόσκρουσης τα επόμενα χρόνια.

Κανένας δεν αναμένεται να πέσει στα κεφάλια μας, ορισμένοι όμως πλησιάζουν σε απόσταση μερικών χιλιάδων χιλιομέτρων.

Αστεροειδείς με διάμετρο άνω του ενός χιλιομέτρου θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολόκληρες ηπείρους, ενώ διαστημικοί βράχοι με μέγεθος μερικών δεκάδων μέτρων θα αρκούσαν για να εξαερώσουν μεγάλες πόλεις.

Στην εφαρμογή Eyes on Asteroids, ο χρήστης μπορεί να δει την θέση των απειλητικών αστεροειδών τόσο στο παρόν όσο και στο παρελθόν και το μέλλον.

H διαδραστική εφαρμογή δείχνει τις θέσεις των NEO στο παρόν και το μέλλον (NASA)

Εμφανίζονται επίσης οι διαστημικές αποστολές που έχουν επισκεφθεί και φωτογραφίσει αστεροειδείς από μικρή απόσταση.

Η καρτέλα «Asteroid Watch» δείχνει τις επόμενες πέντε πλησιέστερες προσεγγίσεις, επιτρέποντας στον χρήστη να δει πόσο κοντά θα περάσουν οι αδέσποτοι διαστημικοί βράχοι.

Η έρευνα για τον εντοπισμό NEO συνεχίζεται και τα δεδομένα της εφαρμογής ενημερώνονται δύο φορές την ημέρα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια.

spot_img

Related articles

Οι συνέπειες…

Νέος και ωραίος αντιδήμαρχος το παλεύει όσο δε φαντάζεστε! Παρόλα αυτά η κατάσταση που αντιμετωπίζει μπορεί να χαρακτηριστεί...

Όποιος ψάχνει βρίσκει…

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 7:8.  Είναι δεδομένο πως στη ζωή έχεις δύο δρόμους... ο ένας είναι να προσαρμόζεσαι με την καθημερινότητα...

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Αντιδράσεις για το μυστικό καταφύγιό του στη Χαβάη

Το νησί Καουάι στη Χαβάη είναι γνωστό ως επίγειος παράδεισος στη μέση του πουθενά. Πλέον, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μεγάλης διαμάχης...

Η ΝΔ προσπαθεί να πάρει ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Στη στρατηγική προσέλκυσης κεντρώων ψηφοφόρων, η οποία αποδείχθηκε επιτυχημένη το 2019 και το 2023, επιμένει το Μαξίμου και...