Αυτή είναι η μεγαλύτερη δημοσιογραφική γκάφα στο πολιτικό ρεπορτάζ τα τελευταία 40 χρόνια

Date:

Share post:

Πριν 40 χρόνια η ελληνική Δημοκρατία μετρούσε έξι χρόνια ζωής όπως και η Νέα Δημοκρατία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το κόμμα που είχε ιδρύσει αναζητούσε νέο αρχηγό που θα ανέκοπτε την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την εξουσία.
Οι υποψήφιοι ήταν δύο. Ο άκρως συντηρητικός Ευάγγελος Αβέρωφ, υπουργός Άμυνας και ο Γεώργιος Ράλλης που παρά το καρα-δεξιό παρελθόν του εμφανιζόταν ως εκσυγχρονιστής του κόμματος.
Η εκλογή είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8 Μαΐου. Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη. Και οι δύο είχαν πιστούς οπαδούς στα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας που θα αποφάσιζαν με την ψήφο τους.
Ο Τύπος της Δεξιάς ήταν κι αυτός μοιρασμένος. Η «Καθημερινή» της Ελένης Βλάχου και η «Μεσημβρινή» του Χρήστου Σιαμαντά υποστήριζαν Ράλλη, το συγκρότημα Μπότση, «Ακρόπολις» και «Απογευματινή» ήταν με τον Αβέρωφ.


Μόνο που ο Νάσος Μπότσης, αν και ήταν έξυπνος εκδότης, στην προκειμένη περίπτωση, «πήρε στο λαιμό» του και τις εφημερίδες και τους διευθυντές του. Τη μέρα της ψηφοφορίας και οι δύο κυκλοφόρησαν με τίτλο που μιλούσε για  (σχεδόν) σίγουρη εκλογή του φίλου του Αβέρωφ.
Γκάφα διέπραξε και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΤ που πιστεύοντας τα ρεπορτάζ των εφημερίδων του Μπότση δήλωσε την υποστήριξή του στον χαμένο της αναμέτρησης κι έπειτα έσπευδε να τα… μπαλώσει σύ,μφωνα με ρεπορτάζ του «Μικροπολιτκού» των «Νέων».


Από τις άλλες εφημερίδες της εποχής σταχυολογούμε μερικές δημοσιεύσεις τους και γελοιογραφίες από την νεοδημοκρατική προεδρική εκλογή.

 

Πηγή: pasatemo.worldpress.com

spot_img

Related articles

Το μήνυμα του Ιράν στο Ισραήλ: “Μην απαντήσετε, αλλιώς η αντίδρασή μας θα είναι μεγαλύτερη”

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν...

Μέση Ανατολή: η επόμενη μέρα του ιρανικού χτυπήματος στο Ισραήλ

Η επόμενη μέρα των ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, φέρνει και το κρίσιμο ερώτημα εάν αυτές ήταν απλώς ο...

Φεύγει ο μισθός στα απολύτως απαραίτητα – Ξεμένουν από τα μισά του μήνα λόγω ακρίβειας

Εξακολουθεί να «καλπάζει» η ακρίβεια, παρά τα νέα κυβερνητικά μέτρα, με την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να ξοδεύει το μεγαλύτερο...

Γενέθλια για την Νατάσα Παζαΐτη – Η οικογενειακή φωτογραφία

Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα για την Νατάσα Παζαΐτη, καθώς έχει τα γενέθλιά της. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού...