Έκανε σεξ για να κερδίσει την ελευθερία του

Date:

Share post:

Ντιέγκο, η χελώνα με την αχαλίνωτη σεξουαλική ζωή που έσωσε το είδος της από εξαφάνιση. Και κέρδισε την ελευθερία της. Μια αρσενική χελώνα, της οποίας η αχαλίνωτη σεξουαλική ζωή μπορεί να έχει σώσει ολόκληρο το είδος της από την εξαφάνιση, αφήνει πίσω της πια την ζωή του πλεϊμπόι για να επιστρέψει στην άγρια ​​φύση, εφόσον έφερε σε πέρας την αποστολή της.

Η ασταμάτητη λίμπιντο του Ντιέγκο αναγνωρίστηκε ως ένας βασικός λόγος για την επιβίωση των άλλων γιγαντιαίων χελωνών της Εσπανιόλα, ενός νησιού του συμπλέγματος των Γκαλαπάγκος, αφού μεταφέρθηκε εκεί από τον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναπαραγωγής.

Όταν ξεκίνησε την προσπάθειά του, υπήρχαν μόνο δύο αρσενικές χελώνες και 12 θηλυκές του είδους του στο νησί. Όμως ο «γυναικάς» Ντιέγκο έκανε τόσο πολύ σεξ που βοήθησε τον πληθυσμό του να εκτοξευθεί σε περισσότερες από 2.000 χελώνες.

Η υπηρεσία εθνικών πάρκων των Γκαλαπάγκος πιστεύει ότι η αιωνόβια χελώνα  είναι ο πατριάρχης σχεδόν του 40% αυτού του πληθυσμού. Έχοντας επιτελέσει το καθήκον του και με το παραπάνω, πλέον επιστρέφει ελεύθερος στη φύση.

Συνολικά 15 χελώνες συμμετείχαν στο πρόγραμμα αναπαραγωγής για την ενίσχυση του πληθυσμού του νησιού, αλλά κανένας δεν διαδραμάτισε τόσο μεγάλο ρόλο όσο ο Ντιέγκο. Τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι ένας από τους πρωταρχικούς προορισμούς στον κόσμο για την παρατήρηση της άγριας φύσης και τα είχε επισκεφθεί μέχρι και ο Κάρολος Δαρβίνος ενώ ανέπτυσσε τη θεωρία της εξέλιξης.

Πηγή: CNN

www.huffingtonpost.gr

spot_img

Related articles

Το Άνφιλντ αποχαιρετά τον Γιούργκεν Κλοπ

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στις όμορφες ιστορίες που «γεννά» το ποδόσφαιρο. Ιστορίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν...

Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»

Φαίνεται να πλησιάζει η εποχή που οι ασθενείς θα πάψουν να δοκιμάζουν νέα φάρμακα που υποτίθεται θα αντιμετωπίζουν την ασθένειά...

Πριν φτιάξουμε το ψηφιακό φροντιστήριο ας φτιάξουμε το κανονικό σχολείο πρώτα

Η επέκταση των ψηφιακών εφαρμογών, ιδίως στις συναλλαγές του πολίτη με το δημόσιο, είναι μια από τις σημαντικότερες...

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την Ολλανδία έως την...