Εκτός ελέγχου οι φωτιές στην Αττική, εκκενώνονται οικισμοί Αγ. Στεφάνου, Καλέτζι, Λίμνη Μαραθώνα

Date:

Share post:

Συνεχείς μάχες, σε 56 ανοιχτά μέτωπα σε όλη την χώρα, δίνουν αυτή την ώρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε κατά την σχετική ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα μέτωπα της Αττικής βρίσκονται και στις δύο πλευρές της εθνικής οδού, κυρίως στις Αφίδνες, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, προς τη Λίμνη του Μαραθώνα, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Η πυρκαγιά στη βόρειο Αττική έχει περάσει και προς τη Λίμνη του Μαραθώνα και όσοι βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και στο Καλέτζι, κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Γραμματικό.

Mε νέο μήνυμα του 112, εκκενώνονται και οι οικισμοί Πευκόφυτο και Ποντίων Αγίου Στεφάνου, καθώς η πυρκαγιά που απειλούσε το Καλέτζι Μαραθώνα κατευθύνεται προς τα εκεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει αναφορές στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένα άτομα στους παραπάνω οικισμούς που γίνεται τώρα επιχείρηση από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με το μήνυμα του 112, οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν προς Αθήνα μέσω λεωφόρου Θησέως και προς Κηφισιά.

«Η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη λίμνη Μαραθώνα με μεγάλο θερμικό φορτίο» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς. «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, στείλαμε 13 μηνύματα εκκένωσης οικισμών αλλά και οδηγίες για την ασφάλεια των κατοικιών.»

Στα μέτωπα της Αττικής επιχειρούν 450 πυροσβέστες, με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 150 οχήματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι στην  Αττική θα ενισχυθούν σταδιακά οι δυτικοί άνεμοι, με ριπές που αναμένεται τις επόμενες ώρες να φτάσουν τα έξι μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα, υπάρχει νέο μέτωπο στην Αρχαίο Ολυμπία και έχουν εκκενωθεί 32 οικισμοί έχουν εκκενωθεί μέσω του 112. Στην περιοχή επιχειρούν 310 πυροσβέστες.

Το μέτωπο της φωτιάς στη Βόρεια Εύβοια παραμένει με μεγάλο  και εκεί επιχειρούν 240 πυροσβέστες.

«Η πυρκαγιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις στο απότομο ανάγλυφο του ορεινού όγκου της Βόρειας Εύβοιας», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι ενισχύονται τα εναέρια μέσα και στη μάχη λαμβάνει μέρος το ρωσικό Beriev, στο Μαντούδι Ευβοίας, όπου ελήφθη απόφαση για εκκένωση του Κέντρου Υγείας.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι γιατροί και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας θα μεταφερθούν στην Χαλκίδα για να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους το Νοσοκομείο που έχει τεθεί από προχθές σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.

Δύο από τους γιατρούς θα ενισχύσουν τα δύο ασθενοφόρα που παραμένουν σε ασφαλές σημείο στην περιοχή προκειμένου να καλύψουν τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στην Αττική

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε ξεχωριστά στο ζήτημα της ηλεκτροδότησης στην Αττική, καθώς όπως εξήγησε, τόσο ο καύσωνας των προηγούμενων ημερών όσο και οι πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα έχουν επιβαρύνει σημαντικά την ομαλή τροφοδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Αυτή τη στιγμή καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια από όλες τις δυνάμεις για να μην έχουμε εκτεταμένη βλάβη στο κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στο Κρυονέρι, ενώ ο ΑΔΜΗΕ, σε σχετική ανακοίνωση, ενημερώνει ότι σήμερα, 6 Αυγούστου, αναμένεται να πραγματοποιηθούν μετά από σχετική εντολή και συνεννόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στην Αττική, οι οποίες είναι αναγκαίες για τη διατήρηση του ισοζυγίου παραγωγής- ζήτησης προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της ηπειρωτικής χώρας.»

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώρα με την ώρα για να αντιμετωπίσουμε τις πολλαπλές πυρκαγιές που έχουμε και σήμερα και ζητούμε τη συνεργασία σας για μια ακόμη φορά καθώς οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Παρακαλώ για την υιοθέτηση κάθε οδηγίας των αρχών», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

huffingtonpost.gr

spot_img

Related articles

Οι συνέπειες…

Νέος και ωραίος αντιδήμαρχος το παλεύει όσο δε φαντάζεστε! Παρόλα αυτά η κατάσταση που αντιμετωπίζει μπορεί να χαρακτηριστεί...

Όποιος ψάχνει βρίσκει…

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 7:8.  Είναι δεδομένο πως στη ζωή έχεις δύο δρόμους... ο ένας είναι να προσαρμόζεσαι με την καθημερινότητα...

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Αντιδράσεις για το μυστικό καταφύγιό του στη Χαβάη

Το νησί Καουάι στη Χαβάη είναι γνωστό ως επίγειος παράδεισος στη μέση του πουθενά. Πλέον, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μεγάλης διαμάχης...

Η ΝΔ προσπαθεί να πάρει ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Στη στρατηγική προσέλκυσης κεντρώων ψηφοφόρων, η οποία αποδείχθηκε επιτυχημένη το 2019 και το 2023, επιμένει το Μαξίμου και...