Εποχική γρίπη: Έκλεισαν τα ειδικά σχολεία Ραφήνας Πικερμίου – Σε επιφυλακή για την έξαρση

Date:

Share post:

Με απόφαση του Δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς θα παραμείνουν κλειστά όλα τα ειδικά σχολεία έως την Παρασκευή ως μέτρο προφύλαξης λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Το θέμα με την έξαρση της εποχική γρίπης είχε αναδείξει η Polis media, ενώ με συνέντευξή του ο πρόεδρος τς πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Σ. Αραπκιλής, είχε αναφέρει πώς εφόσον χρειαστεί θα κλείσουν και σχολεία.

Πάντως σε πολλά δημοτικά σχολεία τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι αυξημένα καθώς πολλές τάξεις είναι “αποδεκατισμένες”. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν κρούσματα Η1Ν1.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ:

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α’/2010), όπως ισχύουν.

2. Το Προεδρικό Διάταγμα 79 αρ. 4 (Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) (ΦΕΚ 109/Α’/2017).

3. Το με αριθ. πρωτ. 23/11.2.2020 έγγραφο των ειδικών σχολείων που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου (Ειδικό Νηπιαγωγείο Νταού ΠΝΑ, Ειδικό Δημοτικό Νταού ΠΝΑ και ΕΕΕΕΚ Νταού Πεντέλης) περί Αναστολής Λειτουργίας Σχολικών Μονάδων.

4. Την ανάγκη να προφυλαχθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από την εποχική γρίπη.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Τη διακοπή των μαθημάτων σε όλα τα ειδικά σχολεία που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου (Ειδικό Νηπιαγωγείο Νταού ΠΝΑ, Ειδικό Δημοτικό Νταού ΠΝΑ και ΕΕΕΕΚ Νταού Πεντέλης), για τρεις (3) συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες, ήτοι Τετάρτη 12, Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, λόγω της επιδημικής νόσου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

spot_img

Related articles

Το μήνυμα του Ιράν στο Ισραήλ: “Μην απαντήσετε, αλλιώς η αντίδρασή μας θα είναι μεγαλύτερη”

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν...

Μέση Ανατολή: η επόμενη μέρα του ιρανικού χτυπήματος στο Ισραήλ

Η επόμενη μέρα των ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, φέρνει και το κρίσιμο ερώτημα εάν αυτές ήταν απλώς ο...

Φεύγει ο μισθός στα απολύτως απαραίτητα – Ξεμένουν από τα μισά του μήνα λόγω ακρίβειας

Εξακολουθεί να «καλπάζει» η ακρίβεια, παρά τα νέα κυβερνητικά μέτρα, με την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να ξοδεύει το μεγαλύτερο...

Γενέθλια για την Νατάσα Παζαΐτη – Η οικογενειακή φωτογραφία

Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα για την Νατάσα Παζαΐτη, καθώς έχει τα γενέθλιά της. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού...