Έργο για την εκπαίδευση και την πρόοδο – Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Date:

Share post:

 

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης επί της οδού Πυθαγόρα.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κύριος Στέργιος Τσίρκας υποδέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο, τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κκ Κύριλλο, τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κύριο Χρήστο Σταϊκούρα, την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κυρία Βίκυ Καβαλάρη, την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κυρία Έρρικα Πρεζεράκου και τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κύριο Πολυχρόνη Μπαϊρακτάρη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαραθώνος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έκανε λόγο για ένα μεγάλο έργο που παραδόθηκε στα παιδιά του Δήμου μας, ενώ κάλεσε την πολιτεία -μέσω του κυρίου Σταϊκούρα- να διευκολύνει την τοπική αυτοδιοίκηση σε ότι έχει να κάνει με την γραφειοκρατία και τις χρήσεις γης για την κατασκευή κτηρίων εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε συγχαρητήρια στους εμπλεκόμενους για την κατασκευή του σχολείου και ευχήθηκε «καλή δύναμη» σε εκπαιδευτικούς & γονείς και «καλή πρόοδο» στους μαθητές.

Ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αφού προχώρησε σε μία σύντομη περιγραφή του έργου, τόνισε πως προγραμματίζονται πρόσθετα έργα, ύψους 850 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 2024 – 2027.

Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης Κώστας Διαμαντής, έκανε λόγο για την σημαντικότητα του έργου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαραθώνος, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για την πολυετή συμβολή τους ενώ έκανε λόγο για την επιμονή του Δημάρχου Στέργιου Τσίρκα για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης Αλέξανδρος Σαπρανίδης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στο σημαντικό αυτό έργο που αναβαθμίζει τη ζωή παιδιών και γονέων.

Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε.) Τιμολέων Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε. Αθανάσιος Γιάνναρης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε. Γιάννης Τσαγκάρης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, βρεφονηπιακών σταθμών και Πρόνοιας Μανώλης Γεωργάτος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Λειτουργίας & Αναβάθμισης Κέντρου Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου Βαγγέλης Κυπαρίσσης, ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας και Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων Κωνσταντίνος Λάσκος, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Προώθησης Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μεταξωτός, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Φιλοζωίας και Συγκοινωνιών Αναστάσιος Χρυσίνας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Θεατρικών Σκηνών Πέτρος Πάλλης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Σπανού, Δημήτρης Μακρής και Δημήτρης Κουλουμπής, οι Κοινοτικοί Σύμβουλου Γιώργος Λέπουρης, Θανάσης Νησιώτης, Ματθαίος Καραμολέγκος και Αναστασιάδου Μαρία και ο τέως Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργύρης Λάσκος.

Εφημερίδα Polis

spot_img

Related articles

Το μήνυμα του Ιράν στο Ισραήλ: “Μην απαντήσετε, αλλιώς η αντίδρασή μας θα είναι μεγαλύτερη”

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν...

Μέση Ανατολή: η επόμενη μέρα του ιρανικού χτυπήματος στο Ισραήλ

Η επόμενη μέρα των ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, φέρνει και το κρίσιμο ερώτημα εάν αυτές ήταν απλώς ο...

Φεύγει ο μισθός στα απολύτως απαραίτητα – Ξεμένουν από τα μισά του μήνα λόγω ακρίβειας

Εξακολουθεί να «καλπάζει» η ακρίβεια, παρά τα νέα κυβερνητικά μέτρα, με την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να ξοδεύει το μεγαλύτερο...

Γενέθλια για την Νατάσα Παζαΐτη – Η οικογενειακή φωτογραφία

Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα για την Νατάσα Παζαΐτη, καθώς έχει τα γενέθλιά της. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού...