Έτσι πρέπει να φοράμε σωστά τη μάσκα για τη γρίπη (vid)

Date:

Share post:

Τον σωστό τρόπο να φοριέται η προστατευτική μάσκα, με αφορμή τον φονικό κοροναϊό, έδειξε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο καθηγητής-πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Δεν είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ο κοροναϊός. Η υστερία που υπάρχει για τον κορονοϊό είναι αδικαιολόγητη. Η ελληνική κυβέρνηση από ότι έχω δει είναι οργανωμένη από πριν για αυτό το θέμα» δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής – πνευμονολόγος.

«Υπάρχουν έξι τύποι, οι 4 κάνουν συμπτώματα ίδια με του κοινού κρυολογήματος […] Η μεταδοτικότητα αυτού του κορονοϊού δεν είναι τρομερή από ότι φαίνεται προς το παρόν, ούτε η θνητότητα» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχουν ειδικές προστατευτικές μάσκες για τον κορονοϊό. Να πούμε τα αυτονόητα, προφανώς οι άνθρωποι αρχίζουν και πανικοβάλλονται και αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων από τις απλές μάσκες. Η απλή μάσκα έχει διαφορετικό χρώμα από τη μία πλευρά, πράσινη ή μπλε και λευκή από την εσωτερική πλευρά. Διαβάζω διάφορα στο ίντερνετ. Χρησιμοποιείται από τους χειρουργούς ή τους γιατρούς ώστε όταν εκπνεύουν οι εκκρίσεις τους να παγιδεύονται στη μάσκα.

Η εξωτερική πλευρά της μάσκας είναι υδρόφοβη, αν πέσει μια σταγόνα πάνω θα κυλίσει κάτω. Υδρόφιλο τμήμα από μέσα που η υγρασία από την αναπνοή παγιδεύεται και στο ενδιάμεσο ένα φίλτρο που πιάνει θεωρητικώς μικρόβια. Αυτή η μάσκα δεν μπορεί να πιάσει τους μικροσκοπικούς ιούς ή πολλούς από αυτούς» ανέφερε.

Ο πνευμονολόγος αναφέρει:

«Η μάσκα αυτή φοριέται πάντα με το χρωματιστό μέρος προς τα έξω, λένε διάφορα στο ίντερνετ. Δεν είναι δύο πλευρών, μόνο μια πλευρά είναι η σωστή. Είναι μιας χρήσης, θα την φορέσω τώρα, καλύπτοντας και την μύτη και όταν την βγάλω θα την πετάξω. Αυτό που κάποιος την βγάζει, την ακουμπάει, την βάζει στην τσέπη και την ξαναβάζει, είναι τρελά πράγματα».

«Την μάσκα πρέπει να την πιάσουμε από τα πλάγια, δεν αγγίζω ποτέ το εξωτερικό, όταν θέλω να την βγάλω, την διπλώνουμε από το εσωτερικό και θα την πετάξω στο καλάθι των αχρήστων και θα απολυμάνω αμέσως τα χέρια μου» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε για την πληροφόρηση από το ίντερνετ.

«Η πληροφόρηση δεν μπορεί να γίνεται από το ίντερνετ. Αν θέλω να προστατευτώ λίγο παραπάνω, όταν είμαι σε κοινόχρηστους χώρους, μετρό κτλ δεν πρέπει να αγγίζουμε τίποτε. Αν αγγίξεις πράγματα που έχουν τον ιό, το μεταφέρεις στο πρόσωπο τα μάτια κλπ. Πλύσιμο με σαπούνι, και απολυμαντικά μαντηλάκια με αλκοόλ» δήλωσε.

spot_img

Related articles

Ευρωεκλογές: Πρώτη σε «σταυρούς» η ακρίβεια – Αναταράξεις σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιους και στρατηγικές

Με τις ευρωεκλογές να έχουν πάρει χαρακτήρα «εθνικής κάλπης» για την κυβέρνηση, όπως δηλώνει εμφατικά ο ίδιος ο...

«Με ένα όνειρο τρελό…» – Σε έκσταση οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο Βενιζέλος

Ώρα αποθέωσης στο Ελ. Βενιζέλος για τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Η αποστολή των μεγάλων...

Ο “λάθος υπολογισμός” που οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ – Ιράν

Το Ισραήλ βρισκόταν μόλις λίγα λεπτά πριν από μια αεροπορική επιδρομή την 1η Απριλίου, η οποία σκότωσε αρκετούς...

Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του...