Ιρανική εταιρία «θησαυρίζει» πουλώντας σημαίες των ΗΠΑ για… κάψιμο

Date:

Share post:

Είναι γνωστό πως ένας από τους καλύτερους τρόπους να βγάλεις πολλά χρήματα είναι να παράγεις κάτι που ικανοποιεί τη μάζα.

Και αν η μάζα ικανοποιείται με το να καίει σημαίες; Πολύ απλό. Φτιάχνεις σημαίες!

Δείτε επίσης: Βίντεο που κόβει την ανάσα – Η στιγμή διάσωσης άνδρα από φλεγόμενο όχημα
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, αυτό κάνει μια μικρή εταιρία έξω από την Τεχεράνη στο Ιράν.

Δηλαδή, φτιάχνει και πουλά σημαίες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και άλλων χωρών, που προορίζονται μόνο για να καούν στις διαδηλώσεις.

Η εν λόγω εταιρία, που εδρεύει στην πόλη Χομεΐν με την ονομασία «Diba Parcham Khomeini», έχει καταφέρει να «θησαυρίσει» φτιάχνοντας και πουλώντας σημαίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών που προορίζονται για… κάψιμο!

Παράγει 3.000 σημαίες ετησίως
Ο ιδιοκτήτης της μικρής αυτής εταιρείας, ο Ghasem Ghanjani, μίλησε στο Sputnik για την επικερδή απασχόλησή του, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι κάθε μήνα το εργαστήριο παράγει περίπου 3.000 σημαίες.

«Εδώ και τρία χρόνια το εργαστήριό μας φτιάχνει σημαίες για διαφορετικούς σκοπούς: εθνικές, θρησκευτικές, σημαίες εταιρειών και σημαίες ξενών κρατών».

Φυσικά, υπάρχουν εποχές μεγάλης ζήτησης, όταν οι σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ ξεπουλούν σε μεγάλους αριθμούς. Για παράδειγμα, όπως λέει ο ίδιος ο Ιρανός ιδιοκτήτης, αυτές οι περίοδοι είναι παραμονές της Ημέρας της Ισλαμικής Επανάστασης, της Ημέρας της Αλ Κουντς, ή της επετείου της «Κρίσης των Ομήρων».

Ο Ghanjani επισημαίνει, επίσης, πως το κέρδος από την πώληση των σημαιών των «εχθρών» είναι πάντα καλό. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τον αγοραστή και το για πού προορίζεται η σημαία.

Έτσι, όπως εξηγεί, υπάρχουν διάφορες κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι οι «κάθετες σημαίες», οι οποίες τοποθετούνται σε κτίρια, γέφυρες και άλλες εγκαταστάσεις.

Η δεύτερη είναι οι λεγόμενες «σημαίες-τραπεζομάντιλα», οι οποίες χρησιμοποιούνται για διάφορα συνέδρια και συναντήσεις.

«Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία που είναι σημαίες για διαδηλώσεις, ή παρελάσεις. Κάθε κατηγορία έχει τα δικά της μεγέθη, και για αυτό είναι δύσκολο να αναφέρω κάποια συγκεκριμένη τιμή. Μπορώ να πω όμως, ότι οι εθνικές σημαίες κοστίζουν από 10 έως 15 χιλιάδες ιρανικά τομάν (σ.σ. κάτι λιγότερο από 1 ευρώ)».

«Ελπίζω να αλλάξει κάποτε αυτό»
Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, πάντως, τονίζει πως γνωρίζει ότι οι περισσότερες σημαίες των «εχθρικών» κρατών καίγονται κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, εκφράζει, όμως, την ελπίδα του ότι η κατάσταση στον κόσμο κάποια στιγμή θα αλλάξει.

«Ελπίζω ότι θα έρθει η μέρα που οι άνθρωποι θα ζήσουν όλοι μαζί φιλικά, ειρηνικά και αρμονικά. Ελπίζω ότι οι ΗΠΑ και η Αγγλία δεν θα κρίνουν τον λαό του Ιράν για το κάψιμο των εθνικών σημαιών τους, ότι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τη θέση του».

in.gr

spot_img

Related articles

Ευρωεκλογές: Πρώτη σε «σταυρούς» η ακρίβεια – Αναταράξεις σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιους και στρατηγικές

Με τις ευρωεκλογές να έχουν πάρει χαρακτήρα «εθνικής κάλπης» για την κυβέρνηση, όπως δηλώνει εμφατικά ο ίδιος ο...

«Με ένα όνειρο τρελό…» – Σε έκσταση οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο Βενιζέλος

Ώρα αποθέωσης στο Ελ. Βενιζέλος για τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Η αποστολή των μεγάλων...

Ο “λάθος υπολογισμός” που οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ – Ιράν

Το Ισραήλ βρισκόταν μόλις λίγα λεπτά πριν από μια αεροπορική επιδρομή την 1η Απριλίου, η οποία σκότωσε αρκετούς...

Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του...