Ιστοσελίδα “ξεγυμνώνει” φωτογραφίες διασήμων και μη – Σάλος στο διαδίκτυο

Date:

Share post:

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει μια σχετικά καινούργια ιστοσελίδα, με το όνομα Deepsukebe, η οποία χρησιμοποιώντας μία νέα τεχνολογία μπορεί να ξεγυμνώνει φωτογραφίες διασήμων, αλλά και καθημερινών ανθρώπων.

Οι χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας μπορούν απλά να ανεβάσουν κάποιο ντυμένο άτομο και μέσα σε δευτερόλεπτα τη μετατρέπει σε γυμνή φωτογραφία.

Το BBC αναφέρει ότι το Deepsukebe υπόσχεται ότι «θα αποκαλύψει την αλήθεια που κρύβεται κάτω από τα ρούχα» και ότι «θα κάνει τα όνειρα όλων των ανδρών πραγματικότητα».

Όσοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα αυτή δωρεάν μπορούν να μετατρέπουν μια εικόνα ανά δύο ώρες.

Σύμφωνα με τη Huffington Post, οι άγνωστοι δημιουργοί του Deepsukebe καυχώνται ότι δημιούργησαν μια «προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης». Ουσιαστικά πρόκειται για τεχνολογία deepfake, η οποία μέσω συγκεκριμένου αλγόριθμου σκανάρει και «μεταφράζει» τις εικόνες. Με τον τρόπο αυτό «αποκαλύπτει» το γυμνό σώμα.

Ο ιστότοπος, που εγκαινιάστηκε το 2020, έχει καταγράψει περισσότερες από 38 εκατομμύρια επισκέψεις από τις αρχές του 2021. Τον τελευταίο μήνα, οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα κλικς και ακολούθησαν η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν, η Γερμανία και η Κίνα.

Η Huffington Post καταγγέλλει ότι η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται μόνο σε γυναίκες και αποτελεί «κοινό μυστικό ανάμεσα στους μισογυνιστές του Διαδικτύου».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η τεχνολογία δεν εφαρμόζεται σε άντρες, αφού όταν δοκίμασαν να βάλουν μια φωτογραφία άνδρα, η ιστοσελίδα τού πρόσθεσε… γυναικεία στήθη.

«Είναι άγνωστο ποιος βρίσκεται πίσω από τον ιστότοπο, ο οποίος είναι γεμάτος ορθογραφικά και συντακτικά λάθη», σημειώνει το ίδιο μέσο, χωρίς να κατονομάζει την ιστοσελίδα.

Μετά την έκταση που έλαβε η υπόθεση, η ιστοσελίδα της DeepSukebe «έπεσε» για ένα χρονικό διάστημα την Τετάρτη, αλλά επανήλθε μετά από λίγη ώρα. Σημειώνεται ότι μεγάλοι κολοσσοί του διαδικτύου, όπως το Facebook, έχουν αποκλείσει τις διευθύνσεις URL των προφίλ τους από την πλατφόρμα. Παράλληλα, το Τwitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του Deepsukebe.

 

Πηγή: sputniknews. gr

spot_img

Related articles

Οι συνέπειες…

Νέος και ωραίος αντιδήμαρχος το παλεύει όσο δε φαντάζεστε! Παρόλα αυτά η κατάσταση που αντιμετωπίζει μπορεί να χαρακτηριστεί...

Όποιος ψάχνει βρίσκει…

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 7:8.  Είναι δεδομένο πως στη ζωή έχεις δύο δρόμους... ο ένας είναι να προσαρμόζεσαι με την καθημερινότητα...

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Αντιδράσεις για το μυστικό καταφύγιό του στη Χαβάη

Το νησί Καουάι στη Χαβάη είναι γνωστό ως επίγειος παράδεισος στη μέση του πουθενά. Πλέον, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μεγάλης διαμάχης...

Η ΝΔ προσπαθεί να πάρει ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Στη στρατηγική προσέλκυσης κεντρώων ψηφοφόρων, η οποία αποδείχθηκε επιτυχημένη το 2019 και το 2023, επιμένει το Μαξίμου και...