Καρδιακές φλεγμονές μετά από εμβόλια – Οι αριθμοί εκθέτουν τον Φάουτσι και τους ομοίους του – Ανατρεπτική έρευνα

Date:

Share post:

Οι παρενέργειες των εμβολίων που σχετίζονται με την καρδιά φαίνεται να είναι πολύ συχνότερες από ότι μας λένε.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε και δημοσίευσε το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA), με ειδικούς στον τομέα της υγείας να κρούουν το «καμπανάκι» για τα περιστατικά καρδιακών φλεγμονών ακόμα και σε μικρές ηλικίες.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID είναι μεν σπάνια – αλλά η νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στο Journal of American Medical Association απεικονίζει μία πολύ πιο ανησυχητική συχνότητα στην εμφάνισή τους.

Ο Diaz και οι συνεργάτες του εξέτασαν 2.000.278 ηλεκτρονικούς ιατρικούς φακέλους ατόμων που έλαβαν τουλάχιστον ένα εμβόλιο COVID.

Τα αρχεία, που ελήφθησαν από 40 νοσοκομεία στην Ουάσινγκτον, το Όρεγκον, τη Μοντάνα και την Καλιφόρνια, έδειξαν ότι 20 άτομα είχαν μυοκαρδίτιδα που σχετίζεται με το εμβόλιο (1,0 ανά 100,000) και 37 είχαν περικαρδίτιδα (1,8 ανά 100,000).

Ο αριθμός αυτός είναι σαφώς μεγαλύτερος από τη συχνότητα του 4.8 στο 1.000.000, για την οποία κάνει λόγο το CDC.

Τόσο η μυοκαρδίτιδα όσο και η περικαρδίτιδα μπορούν να προκαλέσουν χρόνια προβλήματα στην καρδιά ή ακόμα (σπανιότερα) να οδηγήσουν στον θάνατο.

Σύμφωνα με την Tracy Høeg, γιατρό, επιδημιολόγο και ερευνήτρια στο UC Davis, τα αποτελέσματα της μελέτης JAMA είναι εντυπωσιακά, καθώς τα πρόσφατα ποσοστά συσχετίζονται με τον εμβολιασμό και όχι τις παρενέργειες από τον ιό!

«Ένα σημαντικό πράγμα θα έλεγα είναι ότι ο ίδιος ο COVID δεν φαίνεται να συσχετίζεται με μια αύξηση», σημείωσε στο παρακάτω tweet της, ξεκαθαρίζοντας, για να προλάβει τους διάφορους “καλοθελητές”, ότι δεν είναι αντιεμβολιάστρια, αλλά πλήρως εμβολιασμένη.

Από τη σχετική έρευνα προέκυψε ότι ο μέσος μηνιαίος αριθμός περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας κατά την περίοδο πριν από το εμβόλιο τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021 ήταν 16,9 έναντι 27,3 κατά την περίοδο εμβολιασμού από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2021.

Ο μέσος αριθμός περιστατικών περικαρδίτιδας κατά τις ίδιες περιόδους ήταν 49,1 και 78,8.

Τα 20 εξεταζόμενα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας έλαβαν χώρα κατά μέσο όρο 3,5 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

11 εμφανίστηκαν μετά τη λήψη του εμβολίου Moderna και 9 μετά το Pfizer. 15 περιπτώσεις αφορούσαν και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις νεαρής ηλικίας (μέσος όρος τα 36 έτη).

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι οι περικαρδίτιδες είναι πιο συχνές μετά τον εμβολιασμό με το παρασκεύασμα της Pfizer.

 

Οι αριθμοί ποτέ δεν λένε ψέματα και θυμίζουμε πως η έρευνα είναι επαρκώς εκτεταμένη (40 νοσοκομεία και πάνω από 2εκ. άτομα), μειώνοντας μοιραία το ποσοστό λάθους.

Υπάρχουν μάλιστα αναφορές από τους συγγραφείς της παραπάνω έρευνας που παραθέτουν και ορισμένα “χαμένα περιστατικά” καρδιακών φλεγμονών, επειδή κυρίως τα συμπτώματα αγνοήθηκαν από τους ίδιους τους ασθενείς ή δεν συμπεριλήφθηκαν καθόλου από τους θεράποντες ιατρούς στις ηλεκτρονικούς φακέλους υγείας!

 

Μυοκαρδίτιδες και παιδιά

 

Σε μία άλλη, μικρή σειρά περιστατικών που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στο JAMA στις 10 Αυγούστου, οι ερευνητές εξέτασαν 15 παιδιά που νοσηλεύτηκαν με μυοκαρδίτιδα μετά τη λήψη του εμβολίου του Pfizer. Τα αγόρια επηρεάζονταν συχνότερα μετά τη δεύτερη δόση.

Δεν υπήρξαν θάνατοι και όλοι εκτός από έναν ασθενή είχαν φυσιολογικά αποτελέσματα υπερηχοκαρδιογραφήματος κατά την παρακολούθηση 1 έως 13 ημέρες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ασθενείς δεν επηρεάστηκαν σημαντικά, ΑΛΛΑ οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη μυοκαρδίτιδα μετά το εμβόλιο παραμένουν ΑΓΝΩΣΤΟΙ και απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες με περισσότερη παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του VAERS (Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών. Εμβολίων στις ΗΠΑ), υπήρξαν 2.018 αναφορές στις ΗΠΑ για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα μετά από εμβόλια COVID, με 1.275 περιπτώσεις να αποδίδονται στην Pfizer, 667 περιπτώσεις με Moderna και 71 περιπτώσεις με εμβόλιο J & J’s COVID.

Μεταξύ των παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών, έχουν αναφερθεί 406 αναφορές μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, με 402 περιπτώσεις να αποδίδονται στο εμβόλιο της Pfizer.

spot_img

Related articles

Οι συνέπειες…

Νέος και ωραίος αντιδήμαρχος το παλεύει όσο δε φαντάζεστε! Παρόλα αυτά η κατάσταση που αντιμετωπίζει μπορεί να χαρακτηριστεί...

Όποιος ψάχνει βρίσκει…

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 7:8.  Είναι δεδομένο πως στη ζωή έχεις δύο δρόμους... ο ένας είναι να προσαρμόζεσαι με την καθημερινότητα...

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Αντιδράσεις για το μυστικό καταφύγιό του στη Χαβάη

Το νησί Καουάι στη Χαβάη είναι γνωστό ως επίγειος παράδεισος στη μέση του πουθενά. Πλέον, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μεγάλης διαμάχης...

Η ΝΔ προσπαθεί να πάρει ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Στη στρατηγική προσέλκυσης κεντρώων ψηφοφόρων, η οποία αποδείχθηκε επιτυχημένη το 2019 και το 2023, επιμένει το Μαξίμου και...