Κοροναϊός: Καταγγελία! “Μπάζουν νερά” οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Date:

Share post:

Μπορεί πριν από λίγες ημέρες με αφορμή την παγκόσμια ανησυχία που έχει ξεσπάσει με τους αυξανόμενους αριθμητικά νεκρούς και ασθενείς του νέου κοροναϊού, να σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, βάζοντας σε εφαρμογή το σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων, ωστόσο η διαδικασία που ακολουθείται φαίνεται να… «μπάζει νερά».

Θερμομετρήσεις μόνο τρεις φορές την εβδομάδα στις απευθείας πτήσεις από την Κίνα!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr οι οποίες προκύπτουν από τις υγειονομικές υπηρεσίες του αερολιμένα, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως οι θερμομετρήσεις γίνονται μόνο τρεις φορές την εβδομάδα και αποκλειστικά σε επιβάτες των απευθείας πτήσεων της Air China από το Πεκίνο.

Το θέμα γεννά πολλά ερωτηματικά και ανησυχίες μιας και ο χρόνος επώασης του ιού, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι οι 14 ημέρες. Έτσι εύλογα γεννούνται απορίες σχετικά με το τι γίνεται με τους ταξιδιώτες, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Κίνα επισκέφθηκαν μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για ολιγοήμερες διακοπές και στη συνέχεια κατέληξαν στην χώρα μας (;).

Επίσης τι γίνεται με τις περιπτώσεις εκείνων που επιλέγουν να έρθουν στην Αθήνα από την Κίνα μέσω ανταπόκρισης από άλλη χώρα;

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η διαδικασία που ακολουθείται στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, άγνωστο γιατί, δεν θυμίζει σε τίποτα τις εποχές όταν είχε ξεσπάσει η παγκόσμια ανησυχία με τον ιό του Sars, του Έμπολα και την γρίπη των πουλερικών, αφού τότε οι έλεγχοι ήταν αρκετά πιο αυστηροί. Εξαιτίας μάλιστα του Έμπολα σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας είχαν τοποθετηθεί θερμικές κάμερες.

Άλλο ένα στοιχείο που δημιουργεί απορίες είναι πως ο σταθμός του αερο-υγειονομείου που υπάρχει στο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν λειτουργεί βάση του Άρθρου 14 – Νόμος 2920/2001, καθώς μια από τις αρμοδιότητες του, που είναι να λειτουργεί όλη την εβδομάδα 24 ώρες το 24ωρο, δεν φαίνεται να τηρείται στο ακέραιο με το πρόβλημα να υπάρχει στις βραδινές βάρδιες.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για το “Ελευθέριος Βενιζέλος” είναι:

1.Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων.

2. Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα.

3. Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Πηγή: newsit.gr

spot_img

Related articles

Το Άνφιλντ αποχαιρετά τον Γιούργκεν Κλοπ

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στις όμορφες ιστορίες που «γεννά» το ποδόσφαιρο. Ιστορίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν...

Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»

Φαίνεται να πλησιάζει η εποχή που οι ασθενείς θα πάψουν να δοκιμάζουν νέα φάρμακα που υποτίθεται θα αντιμετωπίζουν την ασθένειά...

Πριν φτιάξουμε το ψηφιακό φροντιστήριο ας φτιάξουμε το κανονικό σχολείο πρώτα

Η επέκταση των ψηφιακών εφαρμογών, ιδίως στις συναλλαγές του πολίτη με το δημόσιο, είναι μια από τις σημαντικότερες...

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την Ολλανδία έως την...