Μαγιορκίνης και Γιαμαρέλλου στο newsit.gr: Την Κυριακή η πρώτη ασφαλής εικόνα από την άρση των μέτρων

Date:

Share post:

Ούτε μια ούτε δυο αλλά τουλάχιστον δέκα μέρες πίσω, βρίσκονται οι επίσημες μελέτες των ειδικών, σχετικά με την πορεία της β’ φάσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Διάστημα αρκετά μεγάλο και ανησυχητικό για την εξέλιξη του κορονοϊού αρκεί να σκεφτεί κάποιος πως μεγάλο μέρος των πολιτών, παρά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και τα νέα μέτρα προστασίας και δημόσιας συμπεριφοράς, έχει περάσει ήδη στην κανονικότητα με τις εικόνες από τις πλατείες και τις παραλίες όλης της χώρας, να μην θυμίζουν σε τίποτα πληττόμενη χώρα.

Αυτό σημαίνει πως οι ειδικοί μέσω των επιδημιολογικών μοντέλων ακόμα επεξεργάζονται στοιχεία από την περίοδο των τελευταίων ημερών της απαγόρευσης των μετακινήσεων και λίγο πριν την κατάργηση του υποχρεωτικού μηνύματος στο 13033.

Στοιχεία από την προηγούμενη εβδομάδα όπου άνοιξαν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής τώρα μπαίνουν στο μικροσκόπιο με αποτέλεσμα να είναι νωρίς για την οποιαδήποτε ανακοίνωση. Ακόμα και οι προβλέψεις κινδυνεύουν να αποδειχτούν λανθασμένες, καθώς μια σειρά από λάθη που σχετίζονται από τη μη συμμόρφωση στα μέτρα και στα νέα δεδομένα, μπορούν να πάρουν τις διαστάσεις μιας καλά κουρδισμένης “ωρολογιακής βόμβας”.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, η χώρα μπορεί να έχει περάσει στο β’ στάδιο της πανδημίας, το οποίο μπορεί να μην χαρακτηρίζεται ως κρίσιμο ωστόσο είναι σίγουρα καίριο για την όλη εξέλιξη:

Νωρίς για εκτιμήσεις θεωρεί το διάστημα αυτό και η Καθηγήτρια Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών – Λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου:

«Περιμένουμε από τους επιδημιολόγους να μας δώσουν όλα τα στοιχεία της αναλυτικής μελέτης τους. Ουσιαστικά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Κυριακή, που θα κλείσουμε τις δυο εβδομάδες της χαλάρωσης των μέτρων. Είναι νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε».

spot_img

Related articles

Το μήνυμα του Ιράν στο Ισραήλ: “Μην απαντήσετε, αλλιώς η αντίδρασή μας θα είναι μεγαλύτερη”

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν...

Μέση Ανατολή: η επόμενη μέρα του ιρανικού χτυπήματος στο Ισραήλ

Η επόμενη μέρα των ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, φέρνει και το κρίσιμο ερώτημα εάν αυτές ήταν απλώς ο...

Φεύγει ο μισθός στα απολύτως απαραίτητα – Ξεμένουν από τα μισά του μήνα λόγω ακρίβειας

Εξακολουθεί να «καλπάζει» η ακρίβεια, παρά τα νέα κυβερνητικά μέτρα, με την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να ξοδεύει το μεγαλύτερο...

Γενέθλια για την Νατάσα Παζαΐτη – Η οικογενειακή φωτογραφία

Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα για την Νατάσα Παζαΐτη, καθώς έχει τα γενέθλιά της. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού...