ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΜΑ ΡΑΦΗΝΑΣ: Ανησυχία και προβληματισμός από τις επιχωματώσεις – Βασιλόπουλος: Αυξάνεται ο κίνδυνος πλημμύρας – Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες

Date:

Share post:

Οι πρόσφατες κακοκαιρίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις ότι ακόμη ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει, φέρνουν και πάλι επιτακτικά στο προσκήνιο την κατάσταση που επικρατεί στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας στο οποίο είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για τη διευθέτηση του. Και ενώ οι φωνές των πρώην υπερδραστήριων οικολογικών κινημάτων έχουν σωπάσει οι εργασίες εντός του ρέματος δημιουργούν μια ανησυχητική εικόνα για το πώς θα μπορούσε θα ανταποκριθεί η κοίτη του σε ενδεχόμενη νεροποντή στην Αττική.

Το ζήτημα απασχόλησε και την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές πλημμύρες στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας. Ζήτησε μάλιστα την άμεση παρέμβαση του Δήμου, προφανώς χωρίς να αναμένεται κάτι άμεσο όπως συνάγεται από τα συμπεράσματα των τοποθετήσεων.

Στο δελτίο που δημοσιοποίησε τόνισε -όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες- πως έχουν πραγματοποιηθεί τεράστιες επιχωματώσεις εντός της κοίτης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και επιπλέον ένας χωμάτινος δρόμος που δημιουργήθηκε κάθετα στην κοίτη αποτελεί φράγμα στην κίνηση του νερού.

Για την κατάσταση που επικρατεί, ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ έδειξε φωτογραφίες στους Δημοτικούς Συμβούλους και εξήγησε ότι σε ενδεχόμενη βροχόπτωση, θα σημειωθεί μεγάλη λασποροή η οποία θα εξαπλωθεί στις παρακείμενες του ρέματος περιοχές προκαλώντας τεράστιες ζημιές. Είναι δεδομένο πως είμαστε στο μέσο του χειμώνα και είναι πιθανές ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι ως παράταξη θα προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές, ζητώντας από τον Δήμο να πράξει το ίδιο για να προφυλαχθούν οι κάτοικοι και οι περιουσίες στη Ραφήνα.

Η τοποθέτηση του κ. Βασιλόπουλου απαντήθηκε από τη Δημοτική αρχή, η οποία όπως τόνισε, έχει έρθει σε επικοινωνία με την Intrakat και της δηλώθηκε πως δεν υπάρχουν επιχωματώσεις στην κοίτη.

Σε νεότερη επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας τόνισε πως, ως παράταξη θα κάνει άμεσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές, ζητώντας από τον Δήμο να πράξει το ίδιο για να προφυλαχθούν οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους στη Ραφήνα.

Δεν είμαστε ούτε αρμόδιοι, ούτε επιστήμονες να γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα του έργου και των επόμενων τεχνικών βημάτων… αλλά κάπου εδώ κολλάει το όλα τα είχε το Μεγάλο  Ρέμα, έχει τώρα και τις αποθέσεις μπάζων από τα έργα που στενεύουν την κοίτη από την μία και από την άλλη. Μην ξεχνάμε πάντως πως ο Ανδρέας Βασιλόπουλος είναι Γεωλόγος και οι παρατηρήσεις του υπερβαίνοντας την αντιπολιτευτική κριτική, αφορούν το γενικότερο ενδιαφέρον για την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Εφημερίδα Polis

spot_img

Related articles

Το μήνυμα του Ιράν στο Ισραήλ: “Μην απαντήσετε, αλλιώς η αντίδρασή μας θα είναι μεγαλύτερη”

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν...

Μέση Ανατολή: η επόμενη μέρα του ιρανικού χτυπήματος στο Ισραήλ

Η επόμενη μέρα των ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, φέρνει και το κρίσιμο ερώτημα εάν αυτές ήταν απλώς ο...

Φεύγει ο μισθός στα απολύτως απαραίτητα – Ξεμένουν από τα μισά του μήνα λόγω ακρίβειας

Εξακολουθεί να «καλπάζει» η ακρίβεια, παρά τα νέα κυβερνητικά μέτρα, με την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να ξοδεύει το μεγαλύτερο...

Γενέθλια για την Νατάσα Παζαΐτη – Η οικογενειακή φωτογραφία

Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα για την Νατάσα Παζαΐτη, καθώς έχει τα γενέθλιά της. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού...