NASA: Οι 5 αποκαλύψεις που έκανε για τα UFO – Τα βίντεο ντοκουμέντα

Date:

Share post:

Σε μια συνεδρίαση που κράτησε αρκετές ώρες και μεταδόθηκε live μέσω YouTube η επιτροπή ειδικών της NASA προχώρησε σε αποκαλύψεις γύρω από τις καταγραφές για τα UFO.Υπό διερεύνηση 800 εναέρια φαινόμενα.

Στη διάρκεια μιας διόλου συνηθισμένης δημόσιας συνεδρίασης στην Ουάσινγκτον, μια επιτροπή ειδικών, στην οποία έχει ανατεθεί από τη NASA να εξετάσει το ευαίσθητο ζήτημα των άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, των ΑΤΙΑ ή UFO, υπογράμμισε χθες, Τετάρτη, την ανάγκη να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα για να εξηγηθούν στο μέλλον αυτά τα φαινόμενα.

«Τα υφιστάμενα δεδομένα και οι εκθέσεις αυτοπτών μαρτύρων είναι ανεπαρκή για να παράσχουν αποδείξεις που να οδηγούν σε συμπεράσματα για τη φύση και την προέλευση καθενός περιστατικού», δήλωσε ο Ντέιβιντ Σπέρτζελ, αστροφυσικός που προήδρευσε αυτών των εργασιών. «Έχουμε ανάγκη από δεδομένα υψηλής ποιότητας».

Μια έκθεση πρόκειται να δημοσιοποιηθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού και θα αναφέρει πώς θα φθάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

Η NASA είχε ανακοινώσει πέρυσι την έναρξη αυτών των εργασιών πάνω στα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα και διόρισε τον Οκτώβριο 16 ειδικούς για να τις διεξαγάγουν. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εξέχοντες επιστήμονες, αλλά και αξιωματούχοι της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής της πολιτικής αεροπορίας (FAA) ή ο πρώην αστροναύτης Σκοτ Κέλι.

Ο στόχος τους δεν είναι να εξετάσουν ένα προς ένα τα συμβάντα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν για να επιχειρήσουν να τα εξηγήσουν. Είναι να διατυπώσουν συστάσεις προς τη NASA για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τα μελετά σχολαστικά στο μέλλον.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, υπογράμμισε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία: αφορά τόσο την εθνική ασφάλεια όσο και την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Όμως προκαλεί επίσης ισχυρό ενδιαφέρον εξαιτίας της λέξης UFO, ΑΤΙΑ, που δημιουργεί πολλούς συνειρμούς. Ο όρος έχει εξάλλου αντικατασταθεί επισήμως από τον όρο UAP (Unidentified Aerial Phenomena, Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα).

«Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κανένα σαφές δεδομένο που θα δείχνει πως υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στα άγνωστης ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα και την εξωγήινη ζωή», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκρίνσπουν, ένας από τους επιστήμονες μέλη της επιτροπής.

Για τον Ντέιβιντ Σπέρτζελ, η δυσκολία να εξετασθεί το ζήτημα αυτό έγκειται στο ότι ορισμένοι «είναι πεπεισμένοι για την ύπαρξη ATIA», όταν άλλοι, στο άλλο άκρο, βρίσκουν το θέμα «γελοίο».

Η Νίκολα Φοξ, στέλεχος της NASA, άνοιξε τη συνεδρίαση καταδικάζοντας την διαδικτυακή παρενόχληση που αντιμετωπίζουν τα μέλη της επιτροπής.

Πολλές περιπτώσεις μπορούν να εξηγηθούν, άλλες παραμένουν μυστήριο

Έχουν συγκεντρωθεί περίπου 800 εναέρια φαινόμενα, δήλωσε χθες, Τετάρτη, ο Σον Κιρκπάτρικ, διευθυντής του γραφείου που είναι αφιερωμένο στο ζήτημα αυτό στους κόλπους του υπουργείου Άμυνας (AARO). Όμως «ίσως μόνο 2% ως 5%» απ’ αυτά είναι «αληθινά μη ομαλά», είπε.

Ο Κιρκπάτρικ προχώρησε στην προβολή δύο βίντεο. Το πρώτο έδειχνε ένα σφαιρικό αντικείμενο που εθεάθη το 2022 στη Μέση Ανατολή και παραμένει μέχρι σήμερα ανεξήγητο.

Ένα δεύτερο βίντεο έδειχνε τρία σημεία που έμοιαζαν να μετακινούνται μπρος-πίσω με αινιγματικό τρόπο. Επρόκειτο στην πραγματικότητα για αεροπλάνα σ’ έναν διάδρομο εναέριας κυκλοφορίας, οι κινήσεις των οποίων μπρος-πίσω προκαλούνταν από τις κινήσεις του ίδιου του παρατηρητή, εξήγησε.

Το απόρρητο περιορίζει τις έρευνες

Ο κ. Κιρκπάτρικ σημείωσε επίσης ότι οι ανησυχίες για το απόρρητο περιορίζουν τις έρευνες της υπηρεσίας. «Μπορούμε να υποδείξουμε τη μεγαλύτερη συσκευή συλλογής σε ολόκληρο τον κόσμο σε όποιο σημείο θέλουμε», είπε σύμφωνα με το BBC.

«Πολλά από αυτά που έχουμε είναι γύρω από τις ηπειρωτική χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε. «Στους περισσότερους… δεν αρέσει όταν κατευθύνουμε ολόκληρη τη συσκευή συλλογής μας στην αυλή τους».

Μικροκύματα και οπτικές ψευδαισθήσεις

Τα δεδομένα που σχετίζονται με το UAP είναι συχνά δύσκολο να ερμηνευθούν και μπορούν εύκολα να διαστρεβλωθούν. Ο Ντέιβιντ Σπέρτζελ, πρόεδρος της ομάδας UAP της Nasa, ανέφερε μια έκρηξη ραδιοκυμάτων που κατέγραψαν ερευνητές στην Αυστραλία.

“Είχαν πραγματικά περίεργη δομή. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε. Τότε άρχισαν να παρατηρούν πολλά από αυτά συγκεντρωμένα μεταξύ τους κατά την ώρα του μεσημεριανού γεύματος”, είπε.

Αποδείχθηκε ότι τα ευαίσθητα όργανα που χρησιμοποιούσαν οι ερευνητές έπιαναν σήματα από έναν φούρνο μικροκυμάτων που χρησιμοποιούνταν για να ζεσταίνουν τα γεύματά τους.

Ο Σκοτ Κέλι, πρώην αστροναύτης και πιλότος με εμπειρία δεκαετιών, μετέφερε μια ιστορία για μια οπτική ψευδαίσθηση.

Αυτός και ο συγκυβερνήτης του πετούσαν κοντά στην παραλία της Βιρτζίνια και ο συνάδελφός του “ήταν πεπεισμένος ότι πετάξαμε δίπλα από ένα UFO”.

“Εγώ δεν το είδα. Γυρίσαμε πίσω, πήγαμε να το δούμε, και αποδείχθηκε ότι ήταν ο Μπαρτ Σίμπσον – ένα μπαλόνι”.

Το στίγμα και η παρενόχληση εμποδίζουν την έρευνα

Οι πιλότοι εμπορικών αεροσκαφών είναι πολύ απρόθυμοι να αναφέρουν θεάσεις, δήλωσε ο κ. Σπέργκελ, λόγω του στίγματος που περιβάλλει τους ιπτάμενους δίσκους.

Ο αστροφυσικός πρόσθεσε πως οι διαβαθμισμένες πληροφορίες -που δεν λαμβάνονται εδώ υπόψη- διαβαθμίζονται συχνά όχι εξαιτίας του αντικειμένου που παρατηρήθηκε, αλλά μάλλον για να μην αποκαλυφθούν ορισμένα χαρακτηριστικά των αεροσκαφών που το φωτογράφισαν (καταδιωκτικά αεροπλάνα…).

“Ένας από τους στόχους μας είναι να εξαλείψουμε το στίγμα”, είπε, “επειδή υπάρχει ανάγκη για δεδομένα υψηλής ποιότητας για την αντιμετώπιση σημαντικών ερωτημάτων σχετικά με τους UAP”.

Και ορισμένοι επιστήμονες έχουν αντιμετωπίσει παρενόχληση στο διαδίκτυο για το έργο τους στην περιοχή.

“Η παρενόχληση οδηγεί μόνο σε περαιτέρω στιγματισμό του πεδίου των UAP, παρεμποδίζοντας σημαντικά την επιστημονική διαδικασία και αποθαρρύνοντας άλλους να μελετήσουν αυτό το σημαντικό αντικείμενο“, δήλωσε η επικεφαλής επιστήμης της Nasa, Nicola Fox.

“Στροφή” στη διαφάνεια

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η συνάντηση της Τετάρτης είναι τόσο αξιοσημείωτη είναι η αλλαγή προσέγγισης της Nasa. Η διαστημική υπηρεσία πέρασε δεκαετίες διαψεύδοντας τις εμφανίσεις ΑΤΙΑ.

Στο τέλος της ακρόασης η επιτροπή δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό. Μία από αυτές ήταν “Τι κρύβει η Nasa;”.

Ο Νταν Έβανς της Nasa απάντησε ότι η υπηρεσία έχει δεσμευτεί για διαφάνεια. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε σήμερα εδώ ζωντανά στην τηλεόραση”, είπε

Η συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε ώρες χθες, μεταδόθηκε απ’ ευθείας μέσω του Ίντερνετ και ένα τμήμα της ήταν αφιερωμένο στις ερωτήσεις του κοινού.

Οι εργασίες της επιτροπής βασίζονται αποκλειστικά σε δημόσια δεδομένα, ώστε να μπορούν να συζητούνται ελεύθερα και να έχουν όλοι πρόσβαση σ’ αυτά, υπογράμμισε ο Ντάνιελ Έβανς, αρμόδιος στη NASA για τον συντονισμό της μελέτης.

Οι συστάσεις πιθανόν να περιλάβουν αντιθέτως τρόπους για να ενσωματώνονται καλύτερα οι παρατηρήσεις του κοινού. Τα δισεκατομμύρια των κινητών τηλεφώνων στη Γη μπορούν να παρέχουν χρήσιμα δεδομένα, κυρίως αν πολλές φωτογραφίες τραβιούνται ταυτοχρόνως.

Ο Μάικ Γκολντ, πρώην αξιωματούχος της NASA και μέλος της επιτροπής, ζήτησε από την πλευρά του να δημιουργηθεί ένα γραφείο στους κόλπους της διαστημικής υπηρεσίας που θα είναι αφιερωμένο στο θέμα αυτό.

Τελικά όμως, τι ελπίζουμε να ανακαλύψουμε; Ίσως νέα φυσικά φαινόμενα, είπαν μερικοί ειδικοί.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Γκρίνσπουν, «αν η NASA εφαρμόσει την ίδια μεθοδολογική αυστηρότητα στη μελέτη άγνωστης ταυτότητας ανώμαλων φαινομένων με αυτή που εφαρμόζει στη μελέτη για ενδεχόμενη εξωγήινη ζωή, τότε θα είμαστε σε θέση να μάθουμε κάτι καινούριο και ενδιαφέρον, όποια κι αν είναι η τελική εξήγηση».

spot_img

Related articles

Το Άνφιλντ αποχαιρετά τον Γιούργκεν Κλοπ

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στις όμορφες ιστορίες που «γεννά» το ποδόσφαιρο. Ιστορίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν...

Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»

Φαίνεται να πλησιάζει η εποχή που οι ασθενείς θα πάψουν να δοκιμάζουν νέα φάρμακα που υποτίθεται θα αντιμετωπίζουν την ασθένειά...

Πριν φτιάξουμε το ψηφιακό φροντιστήριο ας φτιάξουμε το κανονικό σχολείο πρώτα

Η επέκταση των ψηφιακών εφαρμογών, ιδίως στις συναλλαγές του πολίτη με το δημόσιο, είναι μια από τις σημαντικότερες...

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την Ολλανδία έως την...