O αθλητισμος ενδιαφέρει κανένα σε αυτή τη χώρα; – Αυγενάκη βλέπεις τι συμβαίνει;

Date:

Share post:

Εδώ και δεκαετίες η πραγματικότητα είναι πως το μόνο που ενδιαφέρει έμπρακτα κάθε κυβέρνηση στην Ελλάδα, είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός (ποδόσφαιρο και λίγο μπάσκετ) και τα χρήματα που διακινούνται σε αυτόν… Τα υπόλοιπα αθλήματα ως επί το πλείστον τα ατομικά,  τα θυμούνται οι πολιτικοί, μόνο την στιγμή που είναι αναγκασμένοι να πάνε στο αεροδρόμιο να φωτογραφηθούν με τους πρωταγωνιστες !!!

Του Βασίλη Σπαντούρου

Αγόρια και κορίτσια τα οποία πολεμάνε με ελάχιστα εφόδια, σε συνθήκες γυμναστηρίων του 1980, με ελάχιστα χρήματα και τα οποία καταφέρνουν με τη τιτάνια προσπάθεια τη δικιά τους, των προπονητών και των γονιών τους να ακουστεί ο Εθνικός μας ύμνος στα πέρατα της γης! Και αυτό το θαύμα κρατάει το πολύ για τρεις ημέρες…

Από τη πρώτη στιγμή η κυβέρνηση αποφάσισε και ορθά έπραξε, να κλείσουν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις με γνώμονα το κοινό καλό και την ασφάλεια των πολιτών. Λογικά ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης θα θεωρούσε πως ένα από τα πρώτα πράγματα που θα άνοιγε θα ήταν και ο αθλητισμός,  πόσο μάλλον ο ατομικός, με κανόνες και μέτρα ασφαλείας.

Αντιθέτως ζούμε στο κόσμο του παραλόγου…

Η κυβέρνηση με συστάσεις των γιατρών λογικά, άνοιξε τα καταστήματα και καλά έκανε, αλλά θεωρεί πως κάποιος δεν μπορεί να πάει για προπόνηση σε γήπεδο ποδοσφαίρου 6 στρεμμάτων να προπονηθεί σε δυάδες ή τετράδες… ή σε ένα κλειστό μπάσκετ 1000 τετραγωνικών, δυο άτομα για γυμναστική και σουτ.

Σήμερα αποφάσισε να ανοίξει τις οργανωμένες παραλίες με τάξη και ασφάλεια όπως λέει… πράγμα αδύνατο να ελέγξεις, ενώ εδώ και μία εβδομάδα επιτρέπει και σε όλες τις ελεύθερες ακτές το κολύμπι, με αποτέλεσμα να παρατηρείται απίστευτος συγχρωτισμός λόγο…ηλιοθεραπείας.

Ταυτόχρονα όμως, ΔΕΝ ανοίγει τα κολυμβητήρια να προπονηθούν οι αθλητές και τα άτομα με ιατρικά προβλήματα, όπου πάρα πολύ εύκολα μπορεί να ελεγχθεί η πρόσβαση και η καθαρότητα του νερού!!!

Επιτρέπει τις καντίνες στις παραλίες με ότι αυτό συνεπάγεται… και δεν ανοίγει τις καφετέριες με τους όρους που έχει ορίσει με αποτέλεσμα να πηγαίνουν “όλοι πλατεία” και μάλιστα ο ένας πάνω στον άλλον!

Μίλησαν για προτεραιότητα στο να αθληθούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως επίσης και για δυνατότητα προπόνησης των μαθητών που θέλουν να δώσουν για στρατιωτικές σχολές και ΤΕΦΑΑ χωρίς να έχουν κάνει απολύτως τίποτα μέχρι τώρα! Μάλλον είναι τόσο πολύ γνώστες του αντικειμένου, που θεωρούν πως ο ένας μήνας μέχρι τις  Πανελλήνιες, αρκεί για προπόνηση και περισσεύει…

Επειδή είμαστε σίγουροι πως υπάρχουν γιατροί και πολιτικοί που ξέρουν τι χρώμα έχει η μπάλα, έχουν δέσει στιβικά κορδόνια και έχουν φορέσει ένα κολυμβητικό σκουφάκι… ο Γ.Γ. κ. Μαυρωτάς, πολίστας ήταν εξάλλου, ας μιλήσουν στους υπόλοιπους άσχετους και πολύ περισσότερο στον κ. Αυγενάκη για τα κωμικοτραγικά γεγονότα που συμβαίνουν!

Γιατί πλέον διακρίνεται εκ του αποτελέσματος πως υπάρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά…

 

spot_img

Related articles

Ευρωεκλογές: Πρώτη σε «σταυρούς» η ακρίβεια – Αναταράξεις σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιους και στρατηγικές

Με τις ευρωεκλογές να έχουν πάρει χαρακτήρα «εθνικής κάλπης» για την κυβέρνηση, όπως δηλώνει εμφατικά ο ίδιος ο...

«Με ένα όνειρο τρελό…» – Σε έκσταση οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο Βενιζέλος

Ώρα αποθέωσης στο Ελ. Βενιζέλος για τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Η αποστολή των μεγάλων...

Ο “λάθος υπολογισμός” που οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ – Ιράν

Το Ισραήλ βρισκόταν μόλις λίγα λεπτά πριν από μια αεροπορική επιδρομή την 1η Απριλίου, η οποία σκότωσε αρκετούς...

Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του...