Ο χειμώνας επιμένει – Τα μοντέλα δείχνουν σιβηρικές μάζες να “κατεβαίνουν” προς Ελλάδα

Date:

Share post:

Tα μακροπρόθεσμα στοιχεία όπως προκύπτουν από το προγνωστικό σύστημα «Ηρακλής», δείχνουν ότι ο χειμώνας ίσως προσπαθήσει να αντεπιτεθεί στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα ίσως και στο πρώτο του Απρίλη.

Σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο του Open Tv Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετά τις 20 του μήνα φαίνεται πως θα σχηματιστεί ένας αντικυκλωνικός εμποδισμός σε μεγάλο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου. Από την θέση αυτού του εμποδισμού θα εξαρτηθεί προς τα που θα κινηθούν οι πολικές αέριες μάζες.

Σύμφωνα με το παγκόσμιο προγνωστικό σύστημα «Ηρακλής» οι περισσότερες ενδείξεις θέλουν αυτόν τον εμποδισμό να σχηματίζεται προς τα κεντροβόρεια τμήματα της Ευρώπης με μια μετατόπιση μάλιστα προς την Σιβηρία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Σιβηρικός αντικυκλώνας έχει μειώσει κατά πάρα πολύ την συχνότητα εμφάνισης του στη Γηραιά Ήπειρο αλλά και το ότι η δυτική ροή αύξησε σημαντικά την διάρκεια της επίδρασής της, είναι πολύ πιθανό να επαληθευτούν αυτές οι ενδείξεις σε μια προσπάθεια της Φύσης να εξισορροπήσει αυτή την κυκλοφορία.

ΧΑΡΤΗΣ1

Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο που σήμερα συγκεντρώνει πάνω από 50% πιθανότητες επαλήθευσης, θα πρέπει πολικής προέλευσης αέριες μάζες από την περιοχή της Ρωσίας και μέσω της Ουκρανίας να κινηθούν προς τη χώρα μας κατά το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, που αν οι συνθήκες το επιτρέψουν ίσως αυτή η ροή διατηρηθεί και στις αρχές του Απρίλη.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό και με τον κοροναϊό του οποίου η επιβίωση ευνοείται στις χαμηλές θερμοκρασίες, θα πρέπει να μας κρατήσουν σε μια επιφυλακή ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση ακόμη και αν οι Μετεωρολογικές συνθήκες δεν είναι με το μέρος μας.

spot_img

Related articles

Το μήνυμα του Ιράν στο Ισραήλ: “Μην απαντήσετε, αλλιώς η αντίδρασή μας θα είναι μεγαλύτερη”

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν...

Μέση Ανατολή: η επόμενη μέρα του ιρανικού χτυπήματος στο Ισραήλ

Η επόμενη μέρα των ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, φέρνει και το κρίσιμο ερώτημα εάν αυτές ήταν απλώς ο...

Φεύγει ο μισθός στα απολύτως απαραίτητα – Ξεμένουν από τα μισά του μήνα λόγω ακρίβειας

Εξακολουθεί να «καλπάζει» η ακρίβεια, παρά τα νέα κυβερνητικά μέτρα, με την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να ξοδεύει το μεγαλύτερο...

Γενέθλια για την Νατάσα Παζαΐτη – Η οικογενειακή φωτογραφία

Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα για την Νατάσα Παζαΐτη, καθώς έχει τα γενέθλιά της. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού...