Οι βιαστές του λεωφορείου: Δικαστήριο ανακοίνωσε τις ημερομηνίες εκτέλεσης για την υπόθεση του 2012

Date:

Share post:

Δικαστήριο της Ινδίας έχει ορίσει ημερομηνία εκτέλεσης για τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για ομαδικό βιασμό και δολοφονία μιας φοιτήτριας στην πρωτεύουσα του Δελχί το 2012.

Το 23χρονο θύμα τους υπέκυψε στα τραύματά του 13 ημέρες μετά το βιασμό στο κινούμενο λεωφορείο.

Οι δικηγόροι των ανδρών, οι οποίοι πρόκειται να κρεμαστούν στις 22 Ιανουαρίου, προσπαθούν να παίξουν τα τελευταία τους χαρτιά.

Οι άνδρες δεν μπορούν να εκτελεσθούν μέχρις ότου το Ανώτατο Δικαστήριο απορρίψει την τελική τους ένσταση και ο ινδός πρόεδρος απορρίψει επίσης την αίτηση για ικεσία. Τα προαναφερθέντα δεν έχουν ακόμη υποβληθεί.

Κατά την ακρόαση της Τρίτης, πάντως, ο εισαγγελέας προέτρεψε το δικαστήριο να προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων θανάτου, υποστηρίζοντας ότι η μη κατάθεση των προσφυγών ήταν μια τακτική καθυστερήσεων.

Η μητέρα του θύματος που εδώ και οκτώ χρόνια παλεύει για Δικαιοσύνη, μιλώντας στο BBC δήλωσε πολύ χαρούμενη. «Επιτέλους νιώθουμε δικαιωμένοι».

Το περιστατικό – το οποίο συνέβη τη νύχτα της 16ης Δεκεμβρίου 2012 – προκάλεσε τεράστιες διαμαρτυρίες, παγκόσμια οργή και οδήγησε στην Ινδία να εγκρίνει νέους νόμους κατά των βιασμών, που αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα της χώρας. Το θύμα αποκαλείται ως «Ατρόμητη» από τον Τύπο.

Έξι άνδρες συνελήφθησαν για την επίθεση. Ένας ύποπτος, ο Ραμ Σινγκ, βρέθηκε νεκρός στη φυλακή τον Μάρτιο του 2013, με τους φύλακες να αναφέρουν επίσημα ότι αυτοκτόνησε.

Ένας άλλος, ηλικίας 17 ετών, απελευθερώθηκε το 2015 αφού έμεινε έγκλειστος σε φυλακή ανηλίκων για τρία χρόνια, το μέγιστο χρονικό διάστημα για έναν νεαρό στην Ινδία.

Η Ινδία σπανίως εκτελεί θανατικές ποινές. Μόνο τέσσερα άτομα έχουν εκτελεστεί από το 2004. Ο τελευταίος άνδρας που εκτελέστηκε ήταν ο Γιάκουμπ Μέμον, ο οποίος καταδικάστηκε για τη χρηματοδότηση των θανατηφόρων βομβιστικών επιθέσεων στο Μουμπάι του 1993. Κρεμάστηκε το 2015.

spot_img

Related articles

Το Άνφιλντ αποχαιρετά τον Γιούργκεν Κλοπ

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στις όμορφες ιστορίες που «γεννά» το ποδόσφαιρο. Ιστορίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν...

Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»

Φαίνεται να πλησιάζει η εποχή που οι ασθενείς θα πάψουν να δοκιμάζουν νέα φάρμακα που υποτίθεται θα αντιμετωπίζουν την ασθένειά...

Πριν φτιάξουμε το ψηφιακό φροντιστήριο ας φτιάξουμε το κανονικό σχολείο πρώτα

Η επέκταση των ψηφιακών εφαρμογών, ιδίως στις συναλλαγές του πολίτη με το δημόσιο, είναι μια από τις σημαντικότερες...

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την Ολλανδία έως την...