«Όλα για τη Ζωή μας»: Τι μπορεί να δείχνει η πτώση στην σχολική επίδοση ενός παιδιού

Date:

Share post:

Πτώση στην επίδοση ενός μαθητή μπορεί να συμβεί είτε ξαφνικά κατά την διάρκεια της σχολικής ζωής είτε να συμβεί κλιμακούμενα

Η ηθοποιός, Νίκη Λάμη, και η ψυχολόγος με ειδίκευση στην σχολική ψυχολογία, Ξένια Παρασκευοπούλου, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την πτώση στην σχολική επίδοση ενός παιδιού.

Αρχικά η ψυχολόγος ανέφερε ότι επίδοση ενός παιδιού μπορεί να αποδιοργανώσει τόσο από ένα δυσάρεστο όσο κι από ένα ευχάριστο γεγονός.

Στην συνέχεια η ψυχολόγος εξήγησε τι μπορεί να δείχνει η πτώση της σχολικής επίδοσης για ένα παιδί.

Αρχικά ορίστηκε ότι πτώση στην σχολική επίδοση υπάρχει όταν ένα παιδί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις γνωστικές και μαθησιακές απαιτήσεις της τάξης που φοιτά.

Πτώση στην επίδοση ενός μαθητή μπορεί να συμβεί είτε ξαφνικά κατά την διάρκεια της σχολικής ζωής είτε να συμβεί κλιμακούμενα.

Η ξαφνική πτώση στην σχολική επίδοση συναντάται συνήθως στην προεφηβεία και στην εφηβεία, όπου ξεκινούν να προκύπτουν πολλά πράγματα στην ζωή των παιδιών.

Σε αυτή την περίπτωση, συνήθως, δεν χρειάζεται να ανησυχεί ένας γονέας από την άποψη της μαθησιακής δυσκολίας.

Ωστόσο, αξίζει τον κόπο φυσικά ένας γονέας να φροντίσει το παιδί που εμφανίζει ξαφνικά μειωμένη επίδοση, γιατί σχετίζεται με κάτι ψυχοσυναισθηματικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πτώσης της σχολικής επίδοσης είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που ενεργοποιεί την σχολική κοινότητα, καθώς είναι το πρώτο δείγμα ότι κάτι συμβαίνει σε ένα παιδί.

Επιπλέον η μειωμένη επίδοση μπορεί να συσχετιστεί και με πραγματικές μαθησιακές δυσκολίες, τις οποίες αρχικά συναντάμε στις μικρές τάξεις του δημοτικού.

Στις μαθησιακές δυσκολίες σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή αξιολόγηση και σωστή διάγνωση για να βοηθήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά ένα παιδί.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να εντοπιστεί η πηγή που έχει προκαλέσει την μειωμένη σχολική επίδοση σε ένα παιδί.

spot_img

Related articles

Το μήνυμα του Ιράν στο Ισραήλ: “Μην απαντήσετε, αλλιώς η αντίδρασή μας θα είναι μεγαλύτερη”

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν...

Μέση Ανατολή: η επόμενη μέρα του ιρανικού χτυπήματος στο Ισραήλ

Η επόμενη μέρα των ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, φέρνει και το κρίσιμο ερώτημα εάν αυτές ήταν απλώς ο...

Φεύγει ο μισθός στα απολύτως απαραίτητα – Ξεμένουν από τα μισά του μήνα λόγω ακρίβειας

Εξακολουθεί να «καλπάζει» η ακρίβεια, παρά τα νέα κυβερνητικά μέτρα, με την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να ξοδεύει το μεγαλύτερο...

Γενέθλια για την Νατάσα Παζαΐτη – Η οικογενειακή φωτογραφία

Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα για την Νατάσα Παζαΐτη, καθώς έχει τα γενέθλιά της. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού...