Πολύ αργά για τον Μητσοτάκη, ο θυμός θα φέρει την αλλαγή…

Date:

Share post:

Τα ανεπίτρεπτα άλματα, η παραποίηση της πραγματικότητας από τον πρωθυπουργό και η ανέφικτη αλλαγή που υπόσχεται.

Οι σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε χτες ο πρωθυπουργός εστιάστηκαν στη φράση του «η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας».

Πράγματι, πρόκειται για ανεπίτρεπτη αναφορά. Διότι αυτά τα παιδιά δεν θυσιάστηκαν. Η θυσία είναι εθελοντική πράξη. Τα παιδιά αυτά δεν πήραν το τρένο για να σκοτωθούν και να αποτρέψουν έτσι παρόμοια δυστυχήματα στο μέλλον. Είναι ασυγχώρητη επιπολαιότητα να λέει τέτοια ο πρωθυπουργός. Αποτελούν προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και πρόκληση για τους δικούς τους, που τους θρηνούν ακόμη.

Όμως, αυτά που αποτελούν ακόμα μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση, από τη χτεσινή προεκλογική περατζάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια αθηναϊκή γειτονιά, είναι όσα είπε για «τα κακώς κείμενα μιας Ελλάδας που έρχεται από το παρελθόν» και για την «εντολή» που έχει πάρει να την αλλάξει: «Από το 2019 έχω πάρει την ισχυρή εντολή αυτή την Ελλάδα που μας πληγώνει να την αλλάξω. Και σήμερα θα προχωρήσω σε αυτό το δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.”, είπε.

Ο νυν πρωθυπουργός κάνει ανεπίτρεπτα άλματα και παραποιεί την πραγματικότητα:

  • Η Ελλάδα που περιγράφει δεν είναι άσχετη με το κόμμα του και τον ίδιο.
  • Ο ίδιος δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Προέρχεται από μεγάλο πολιτικό τζάκι, είναι βουλευτής από το 2004, έγινε υπουργός το 2012-2014.
  • Είναι πρωθυπουργός από το 2019 σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, άρα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τον εμπόδισαν άλλοι να αλλάξει τα «κακώς κείμενα» της Ελλάδας που περιγράφει.
  • Η Ελλάδα αυτή, που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών, είναι(και) η δική του Ελλάδα. Ο σταθμάρχης, οι προϊστάμενοί του, η διοίκηση του ΟΣΕ διορίστηκαν από τη δική του κυβέρνηση. Ο υπουργός, που αγνοούσε τις προειδοποιήσεις και «εγγυόταν» την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, είναι δικός του υπουργός. Είναι αυτός που το δικό του κόμμα θέλει να εντάξει ξανά στα ψηφοδέλτιά του. Και είναι υποκριτικό ο ίδιος ο πρωθυπουργός, υπουργοί του και κομματικά στελέχη της ΝΔ να εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ για την επανένταξη Πολάκη στα ψηφοδέλτια, (ότ)αν δεν τολμούν να πουν ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο τέως υπουργός Καραμανλής. Ο Πολάκης «εγκλημάτησε» με λόγια και αναρτήσεις στο facebook. Ο Καραμανλής με βαριά αμέλεια, που οδήγησε στην τραγωδία.

Εν κατακλείδι: η Ελλάδα που ο νυν πρωθυπουργός υπόσχεται να αλλάξει(ξανά, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης), δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έρχεται από το παρελθόν. Είναι η Ελλάδα που και η δική του κυβέρνηση έφτιαξε. Και για το παρελθόν, που σήμερα επικρίνει, δεν είναι άμοιρο ευθυνών το δικό του κόμμα.

Γι’ αυτό η αλλαγή που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι εφικτή. Είναι αργά για να την κάνει ο ίδιος. Η ουσιαστική αλλαγή, αν επέλθει, θα επέλθει αλλιώς. Με τον τρόπο που έχει πει πριν από δεκαετίες ο Αμερικανός ακτιβιστής Malcolm X:

«Ο θυμός είναι καλύτερος από τη λύπη. Όταν είσαι θυμωμένος, γίνονται αλλαγές»…

ΥΓ:Ο Αλέξης Τσίπρας και η λοιποί της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ομόφωνα δεκτή τη «μεταμέλεια» του Παύλου Πολάκη, ο οποίος θα κοσμήσει και πάλι τα ψηφοδέλτιά του. Θα είναι οδυνηρό το βράδυ των εκλογών να υποχρεωθούν να διαπιστώσουν τι σημαίνει η φράση «Μωραίνει Κύριος ον(ους) βούλεται απολέσαι»…

spot_img

Related articles

Ευρωεκλογές: Πρώτη σε «σταυρούς» η ακρίβεια – Αναταράξεις σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιους και στρατηγικές

Με τις ευρωεκλογές να έχουν πάρει χαρακτήρα «εθνικής κάλπης» για την κυβέρνηση, όπως δηλώνει εμφατικά ο ίδιος ο...

«Με ένα όνειρο τρελό…» – Σε έκσταση οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο Βενιζέλος

Ώρα αποθέωσης στο Ελ. Βενιζέλος για τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Η αποστολή των μεγάλων...

Ο “λάθος υπολογισμός” που οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ – Ιράν

Το Ισραήλ βρισκόταν μόλις λίγα λεπτά πριν από μια αεροπορική επιδρομή την 1η Απριλίου, η οποία σκότωσε αρκετούς...

Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του...