Πόσο καιρό μπορεί να ζουν οι άνθρωποι;Περί υγείας και διάρκειας ζωής

Date:

Share post:

Οι άνθρωποι δεν είναι κατασκευασμένοι να ζουν για πάντα. Ο παλαιότερος άνθρωπος ήταν η Jeanne Calment, μια Γαλλίδα, που πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών. Το 2040, η μέση διάρκεια ζωής των ανθρώπων στην Ισπανία, που προβλέπεται να περάσει την Ιαπωνία ως η χώρα με τους μακροβιότερους πολίτες, θα φτάσει περίπου 86 χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες σχετικά με τη διάρκεια ζωής των ανθρώπων κάτω από τις βέλτιστες συνθήκες.

Το 2016, μια ομάδα επιστημόνων δήλωσε ότι το ανώτατο όριο είναι 115 έτη. Αλλά τον Ιούνιο, οι ερευνητές που ανασκόπησαν τα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ ηλικιωμένων Ιταλών πρότειναν να μην υπάρχει κανένα όριο. Σε μελέτες σε ζώα τις τελευταίες δεκαετίες, οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να κατανοούν τις συγκεκριμένες κυτταρικές και μοριακές διεργασίες που προκαλούν τις αλλοιώσεις του γήρατος.Καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Illinois στο Σικάγο, δήλωσε ότι υπάρχει ένα ανώτατο όριο για το πόσο χρόνο μπορούμε να ζήσουμε – περίπου 85 χρόνια.

«Μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, δεν έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια χρήση», είπε. «Βλέπουμε τις συνέπειες της ώθησης των ορίων της επιβίωσης: η άνοδος της νόσου του Αλτσχάιμερ, της άνοιας, τα προβλήματα άρθρωσης και ισχίου, η απώλεια μυϊκής μάζας.Αυτά δεν είναι συνέπεια της αποτυχίας, αλλά της επιτυχίας», πρόσθεσε Ο Δρ. Olshansky υποστηρίζει την επέκταση της «διάρκειας της υγείας, όχι της διάρκειας ζωής. Όλοι θα πεθάνουμε. Κανένας σοβαρός επιστήμονας δεν πιστεύει στην αθανασία. Αλλά είμαστε επίσης πιο κοντά στη διασφάλιση υγιέστερου γήρατος από ποτέ άλλοτε».

Πηγή-NYT​

spot_img

Related articles

Το Άνφιλντ αποχαιρετά τον Γιούργκεν Κλοπ

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στις όμορφες ιστορίες που «γεννά» το ποδόσφαιρο. Ιστορίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν...

Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»

Φαίνεται να πλησιάζει η εποχή που οι ασθενείς θα πάψουν να δοκιμάζουν νέα φάρμακα που υποτίθεται θα αντιμετωπίζουν την ασθένειά...

Πριν φτιάξουμε το ψηφιακό φροντιστήριο ας φτιάξουμε το κανονικό σχολείο πρώτα

Η επέκταση των ψηφιακών εφαρμογών, ιδίως στις συναλλαγές του πολίτη με το δημόσιο, είναι μια από τις σημαντικότερες...

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την Ολλανδία έως την...