Ραφήνα, μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία επιτυχίας…

Date:

Share post:

Για ακόμη μία χρονιά, την «παράσταση» στην Αττική «έκλεψε» ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου με τον εορταστικό στολισμό του αλλά και, κυρίως, με το Χριστουγεννιάτικο χωριό που «κόσμησε» ξανά την πλατεία του κι έδινε καθημερινά χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Ήταν τέτοια η επιτυχία του φέτος, που η φήμη του ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια του Δήμου κι έγινε θέμα και σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Γράφει ο Δημήτρης Καραγεωργίου

Τα εύσημα βεβαίως ανήκουν πρωτίστως στον εμπνευστή του θεσμού αυτού, που καθιστά την πόλη μας πόλο έλξης και δεν είναι άλλος από το δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς. Ανήκουν όμως βεβαίως και σε όσους κάθε χρόνο εργάζονται για την υλοποίησή του, από το σχεδιασμό μέχρι την οργάνωση και λειτουργία του, που με κάθε νέο έτος κάνουν την οργάνωση πλουσιότερη διατηρώντας ταυτόχρονα και τον απολύτως δωρεάν χαρακτήρα του.

Μεγάλοι κερδισμένοι του «θεσμού» στάθηκαν ομολογουμένως οι επαγγελματίες εστίασης της περιοχής μας. Ας μην ξεχνάμε πως διανύουμε μια περίοδο που το διαθέσιμο εισόδημα του μικρομεσαίου νοικοκυριού μειώθηκε αισθητά (κατάργηση επιδομάτων ΑμεΑ, μεγάλη συρρίκνωση επιδόματος θέρμανσης, κατάργηση επερχόμενων ήδη προγραμματισμένων αυξήσεων στο βασικό μισθό, κατάργηση 13ης σύνταξης, μεγάλη συρρίκνωση Κοινωνικού Μερίσματος) και στις περισσότερες περιοχές της χώρας βάσει στατιστικών η Χριστουγεννιάτικη αγορά «βούλιαξε» ως αποτέλεσμα κεντρικών πολιτικών επιλογών.

Στη Ραφήνα όμως άντεξε κι είναι κι αυτό κάτι που οφείλεται στη διορατικότητα του δημάρχου μας και πρέπει να του «πιστωθεί». Μια διορατικότητα κι ενός σχεδίου που προ τριετίας έδειξε και έθεσε σε εφαρμογή, με στόχο την ανάπτυξη του Δήμου μας με την προσέλκυση επισκεπτών (από πληθώρα άλλων περιοχών!) με κίνητρο να απολαύσουν τις Χριστουγεννιάτικες παροχές του. Το σχέδιο λοιπόν φαίνεται πως πέτυχε κι οι καταστηματάρχες της Ραφήνας «τρίβουν» τα χέρια τους που η γενικότερη «ύφεση» της Χριστουγεννιάτικης περιόδου «πέρασε και δεν ακούμπησε».

Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον πως τα περισσότερα καταστήματα της Ραφήνας κατέγραψαν σημαντικούς τζίρους, παρά το γεγονός πως την προεόρτια περίοδο είχαμε σημαντικές «νέες εισόδους» στο χώρο. Πρόκειται βεβαίως για το πολλά υποσχόμενο Cloud, που «τάραξε τα νερά» δίνοντας μια διαφορετική «νότα» με το μοναδικό χαρακτήρα του στην πλατεία μας, και το BAYO που το ακολουθούν οι επιτυχημένες «περγαμηνές» της νέας ιδιοκτησίας του από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στη γειτονική πολή της Αρτέμιδας.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως καμία επιτυχία δεν είναι τυχαία κι όλα χρειάζονται μεράκι, όραμα και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Από αυτά ευτυχώς δείχνει να έχει περίσσευμα η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου κι ο χρόνος συνεχώς τη δικαιώνει. Μακάρι η «συνταγή» να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται με την ίδια προσήλωση και στο μέλλον κι ο δήμος μας να γίνει σημείο αναφοράς και «μαγνήτης» και για άλλες περιόδους (πχ καρναβάλι). Μια «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» επιτυχίας είναι πολύ εύκολο πλέον να μετατραπεί στο δικό μας διαρκές τοπικό success story. Το know how υπάρχει!

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα POLIS media

spot_img

Related articles

Τι μπορεί να φταίει και απροσδόκητα ο σκύλος ουρεί μέσα στο σπίτι;

Αν ο σκύλος έχει μάθει να κάνει την ανάγκη του εκτός σπιτιού, αλλά ξαφνικά βρίσκουμε μια «λιμνούλα» μέσα...

Γιατί οι κάλπες τορπιλίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε προεκλογικό πυρετό, για να χρησιμοποιήσουμε ένα δημοσιογραφικό κλισέ, βρίσκεται η Βόρεια Μακεδονία ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών,...

Ισραήλ: Γιατί δεν έχει μιλήσει ακόμη ο Ερντογάν; – Καυτό το κλίμα στην Τουρκία

Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ προκάλεσε παγκόσμιο ντόμινο αντιδράσεων, αλλά παράλληλα κατέγραψε και μία αξιοσημείωτη «ηχηρή» σιωπή και απουσία...

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Γάζα – Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση...