Ρωσία: Απειλεί με Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Ο Πούτιν διπλασιάζει τον στρατό στα σύνορα της Φινλανδίας με το ΝΑΤΟ

Date:

Share post:

Τα στρατεύματα που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων Ρωσίας – ΝΑΤΟ φαίνεται ότι θα διπλασιαστούν σε αριθμό, καθώς η απειλή του Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου εντείνεται, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Mirror.

Η Φινλανδία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του περασμένου έτους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλέον το σημείο όπου η Ρωσία συναντά τις μεγάλες, συνδυασμένες κοινές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την Εσθονία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ τα τελευταία 20 χρόνια και μοιράζεται επίσης σύνορα με την Ρωσία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει να διπλασιάσει τους στρατιώτες του στα σύνορα της Βαλτικής.

Ο υπουργός Άμυνας της Δανίας πιστεύει επίσης ότι υπάρχει απειλή επίθεσης από την Ρωσία τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια

Ο Kaupo Rosin, γενικός διευθυντής της εσθονικής υπηρεσίας πληροφοριών, δήλωσε ότι «οι Ρώσοι σχεδιάζουν να αυξήσουν τη στρατιωτική δύναμη κατά μήκος των συνόρων των βαλτικών κρατών, αλλά και των φινλανδικών συνόρων. Είναι πολύ πιθανό να δούμε αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, περίπου διπλασιασμό ίσως. Θα δούμε αύξηση των οπλισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, των αρμάτων μάχης, των συστημάτων πυροβολικού τα επόμενα χρόνια», προέβλεψε.

Ανησυχία από την έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Εσθονίας

Η έκθεση των εσθονικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρει ότι τα στρατεύματα της Ρωσία, που έχουν σταθμεύσει στα σύνορά της με την Εσθονία, μπορεί να διπλασιαστούν  – 19.000 ήταν τοποθετημένοι εκεί πριν από την εισβολή στην Ουκρανία το 2022. Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι κατά μήκος των συνόρων με την Φινλανδία μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο σώμα ρωσικού στρατού, αποτελούμενο από δύο ή τρεις μονάδες με πρόσθετες μονάδες υποστήριξης.

Η Εσθονία τονίζει την ανάγκη οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να αποτρέψουν την Ρωσία αυξάνοντας τις στρατιωτικές δαπάνες, την ώρα που η χώρα της Βαλτικής σχεδιάζει να δαπανήσει πάνω από το 3% του ΑΕΠ της για την άμυνα φέτος, υπερβαίνοντας τον στόχο του 2% του ΝΑΤΟ.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η Ρωσία μπορεί να κάνει «ό,τι διάολο θέλει» με τις χώρες του ΝΑΤΟ που αποτυγχάνουν να «πιάσουν» τον στόχο του 2%.

«Τέτοιες δηλώσεις δεν είναι ποτέ χρήσιμες. Αλλά πιθανότατα οι Ρώσοι είναι αρκετά παρανοϊκοί ώστε να μην ακούνε μόνο τα λόγια που λέγονται, αλλά σίγουρα θα περάσουν και στις πράξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της εσθονικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ενώ η Ρωσία ισχυρίζεται προς το παρόν ότι δεν είναι έτοιμη για στρατιωτικές ενέργειες εναντίον του ΝΑΤΟ, εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκρουσης στο μέλλον.

Παρόμοιες στρατιωτικές ενισχύσεις παρατηρήθηκαν κατά μήκος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων πριν από την εισβολή στην Ουκρανία το 2022. Ο υπουργός Άμυνας της Δανίας πιστεύει επίσης ότι υπάρχει απειλή επίθεσης από την Ρωσία τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

spot_img

Related articles

Το μήνυμα του Ιράν στο Ισραήλ: “Μην απαντήσετε, αλλιώς η αντίδρασή μας θα είναι μεγαλύτερη”

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν...

Μέση Ανατολή: η επόμενη μέρα του ιρανικού χτυπήματος στο Ισραήλ

Η επόμενη μέρα των ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, φέρνει και το κρίσιμο ερώτημα εάν αυτές ήταν απλώς ο...

Φεύγει ο μισθός στα απολύτως απαραίτητα – Ξεμένουν από τα μισά του μήνα λόγω ακρίβειας

Εξακολουθεί να «καλπάζει» η ακρίβεια, παρά τα νέα κυβερνητικά μέτρα, με την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να ξοδεύει το μεγαλύτερο...

Γενέθλια για την Νατάσα Παζαΐτη – Η οικογενειακή φωτογραφία

Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα για την Νατάσα Παζαΐτη, καθώς έχει τα γενέθλιά της. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού...