Σκηνές απείρου κάλους – Η εγκύκλιος Κεραμέως για τους Τρεις Ιεράρχες έφερε το χάος στα σχολεία και της Ραφήνας

Date:

Share post:

Χάος, όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, επικράτησε στα σχολεία όλων των βαθμίδων εξαιτίας της εγκυκλίου της Υπουργού παιδείας για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Η Ραφήνα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και όλα αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω, απλώς ίσχυσαν σε ανάλογο του μεγέθους πληθυσμού και σχολείων βαθμό….

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Μαθητές προτίμησαν να γιορτάσουν τους Τρεις Ιεράρχες σπίτι τους! Αλλοι μαθητές έκαναν κατάληψη με πρόφαση τη ρύθμιση για τα κολέγια. Διοικητικό προσωπικό πήρε άδεια από τη… σημαία, τηρώντας την έως πέρυσι αργία. Φοιτητές έκαναν μεταπτυχιακό μάθημα σε γκαράζ γιατί το ΑΕΙ ήταν κλειστό λόγω της αργίας, αλλά ο καθηγητής δεν θέλησε να αναβάλει το μάθημα. Πρόκειται για ορισμένα από τα όσα κωμικοτραγικά κατεγράφησαν, χθες, στην ελληνική εκπαίδευση, μεταδίδοντας εικόνα χάους.

Ειδικότερα, η πρόσφατη απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ήταν η αργία των Τριών Ιεραρχών να καταργηθεί και τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά, διοργανώνοντας αρχικά εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες και μετά μαθήματα. Βέβαια, κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορούσε να αποφασίσει να εκκλησιαστεί το σχολείο, μια απόφαση που δεν αντιβαίνει στη γενική γραμμή που έδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλά από τα τμήματα της Γ΄ Λυκείου ουκ ολίγοι μαθητές αποφάσισαν να μην πάνε σχολείο και να χρεωθούν απουσία. Πιθανότατα, ο λόγος που προβάλλεται να είναι ότι οι μαθητές, για λόγους θρησκευτικής συνείδησης, δεν συμφωνούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Ομως, καθώς οι πολλές απουσίες παρατηρήθηκαν στη Γ΄ Λυκείου, είναι βέβαιο πως πολλοί μαθητές αποφάσισαν να απουσιάσουν για να μελετήσουν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πρόσχημα τα κολέγια

Την ίδια στιγμή, σε κάποια λύκεια της Αττικής (π.χ. σε Αγία Παρασκευή και Χολαργό) γίνονται καταλήψεις, με τους μαθητές να δηλώνουν πως αντιδρούν στη ρύθμιση για τα κολέγια που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή. Ωστόσο, θεωρείται ότι πίσω από την κατάληψη των λυκείων υποκρύπτεται κομματική υποκίνηση, ενώ κάποιοι θεωρούν ότι τους μαθητές βολεύει η κατάληψη του σχολείου, ώστε να έχουν χρόνο για να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υπήρξαν πανεπιστήμια όπου δόθηκε αργία στο διοικητικό προσωπικό για να… γιορτάσει τους Τρεις Ιεράρχες. Μάλιστα, σε πανεπιστήμιο της Αττικής αποφασίστηκε να μη γίνουν μαθήματα και το Ιδρυμα να παραμείνει κλειστό. Ομως, καθηγητής σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αποφάσισε να μην αναβάλει το χθεσινό μάθημα, το οποίο μάλιστα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού οι φοιτητές επρόκειτο να παρουσιάσουν τις εργασίες τους για να βαθμολογηθούν. Αποτέλεσμα, το μάθημα να ξεκινήσει σε χώρο γκαράζ του Ιδρύματος. Τελικά βρέθηκε λύση και οι φοιτητές ανέβηκαν σε αίθουσα.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Καθημερινή

spot_img

Related articles

Το μήνυμα του Ιράν στο Ισραήλ: “Μην απαντήσετε, αλλιώς η αντίδρασή μας θα είναι μεγαλύτερη”

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν...

Μέση Ανατολή: η επόμενη μέρα του ιρανικού χτυπήματος στο Ισραήλ

Η επόμενη μέρα των ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, φέρνει και το κρίσιμο ερώτημα εάν αυτές ήταν απλώς ο...

Φεύγει ο μισθός στα απολύτως απαραίτητα – Ξεμένουν από τα μισά του μήνα λόγω ακρίβειας

Εξακολουθεί να «καλπάζει» η ακρίβεια, παρά τα νέα κυβερνητικά μέτρα, με την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να ξοδεύει το μεγαλύτερο...

Γενέθλια για την Νατάσα Παζαΐτη – Η οικογενειακή φωτογραφία

Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα για την Νατάσα Παζαΐτη, καθώς έχει τα γενέθλιά της. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού...