ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη Polis: Δήμητρα Τσεβά-Μήλα – Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Date:

Share post:

“Νέο ήθος, νέο ύφος για μικρά και μεγάλα έργα, κοινωνική συνοχή και ποιότητα ζωής”

 

 Αιχμές στην προηγούμενη δημοτική αρχή αφήνει η νέα Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κ. Δήμητρα Τσεβά Μήλα, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαδικασία παράδοσης παραλαβής αλλά «λείπουν από τα αρχεία του Δήμου διάφορα έγγραφα τα οποία ήταν στην κατοχή του πρώην Δημάρχου». Η κ. Τσεβά δίνοντας έμφαση στην καθημερινότητα κάνει λόγο για αυτοψία και παρεμβάσεις στο Οχυρό για την ασφάλεια των πολιτών και για ενίσχυση των συνεργείων καθαριότητας, πέρα από τα μεγάλα έργα (Master plan ΟΛΡ, έλευση προαστιακού – Αττικής Οδού).

 

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής» επισημαίνει η Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου αναφερόμενη στην πρόσφατη συνάντηση με τους επικεφαλής των αστυνομικών αρχών και τη διοίκηση του Λιμένος τονίζοντας παράλληλα ότι και το κυκλοφοριακό είναι στην κορυφή της ατζέντας.

 

Η κ. Τσεβά επισημαίνει ότι η ΜΕΒΑ θα κατασκευαστεί αλλά σε άλλο σημείο, χωρίς να διευκρινίζει αν το σημείο αυτό θα είναι εντός η εκτός της Διοικητικής Δικαιοδοσίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Αποφεύγει να απαντήσει αν υπήρξε συμφωνία με τον Κώστα Ξηντάρα για το μοίρασμα της δημαρχιακής θητείας, για τον Ανδρέα Βασιλόπουλο «ότι είπαμε το τηρήσαμε» ενώ για το ποια είναι η σχέση της με τον τέως Δήμαρχο απαντά σε ένα γενικότερο πλαίσιο ότι «στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να υπάρχει συνεργασία».

 

 

 

-Νέα δήμαρχος, τι να περιμένουν οι πολίτες;

 

Φροντίδα και διαφάνεια, που αρμόζει σε αιρετούς, σκληρή δουλειά και αποτελέσματα. Με μία λέξη: πράξεις! Ήδη έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαδικασία παράδοσης-παραλαβής -διάφορα  έγγραφα που “λείπουν” από τα αρχεία του Δήμου, αλλά ήταν… στην κατοχή του πρώην δημάρχου, όπως ο ίδιος επαίρεται- παρά τα αμέτρητα θέματα που βρήκαμε σε εκκρεμότητα.

 

Κάναμε αυτοψία και όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των επισκεπτών στο Οχυρό, μετά από πολλά χρόνια καλέσαμε συνεργείο για τον καθαρισμό της πλατείας Ραφήνας -είδαμε ξανά το χρώμα των μαρμάρων- ενισχύσαμε ήδη την παρουσία των συνεργείων καθαριότητας στις γειτονιές, παρά την απώλεια εργαζομένων που είχαν προσληφθεί εκτάκτως την περίοδο της πανδημίας.

 

Αυτονόητα θα μου πείτε και θα συμφωνήσω. Αλλά, έλειπαν. Είχαμε μόνο… διαταγές και κινήσεις εντυπωσιασμού για επικοινωνιακούς λόγους. Καμιά φορά το απλό και η λογική είναι το ζητούμενο. Βέβαια, δεν θα μείνουμε σε αυτά. Έχουμε σχέδιο για τον τόπο και τους ανθρώπους μας και αφουγκραζόμαστε με προσοχή, ώστε να ακούσουμε κάθε συμβουλή και να κυνηγήσουμε κάθε ευκαιρία.

 

-Ποιος είναι ο οδηγός σας;

 

Οι ανάγκες της Ραφήνας και του Πικερμίου και το πρόγραμμά μας. Τα “θέλω” των πολιτών και όσα πρέπει να κάνουμε για τα παιδιά μας. Ισχύει κάθε λέξη του κειμένου με βάση το οποίο μας ψήφισαν οι πολίτες και σύμφωνα με  αυτό λογοδοτούμε καθημερινά. Με βάση αυτό θα γίνει και ο απολογισμός μας όταν έρθει η ώρα. Εργαζόμαστε με διάθεση για προσφορά.

 

-Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας τώρα που έχετε συμπληρώσει έναν μήνα στο γραφείο  Δημάρχου;

 

Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής. Και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ήταν το κορυφαίο θέμα στην ατζέντα των θεμάτων που συζητήσαμε με τους διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης μας, τον Επικεφαλής της Τροχαίας  Ανατολικής Αττικής και τη Διοίκηση του Λιμένος.

 

Μπορεί το Master Plan για το παράκτιο μέτωπο και την χερσαία ζώνη του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, η επέκταση του Προαστιακού και της Αττικής Οδού να είναι τα μεγάλα έργα, αλλά εμείς προσπαθούμε για τα μικρότερα προβλήματα: δρόμους, πεζοδρόμια, πάρκινγκ, ενώ παρακολουθούμε στενά και την ανάπτυξη του δικτύου της αποχέτευσης από την ΕΥΔΑΠ.

 

-ΜΕΒΑ θα γίνει;

 

ΜΕΒΑ θα γίνει, αλλά όχι στο σημείο που είχαν επιλέξει άλλοι, όχι με τον τρόπο και τα χαρακτηριστικά που είχε επιλέξει ο πρώην δήμαρχος. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο τέλος της προεκλογικής περιόδου μέχρι και ο κύριος Μπουρνούς άλλαξε στάση. Η διαχείριση των απορριμμάτων, η ποιότητα ζωής και προστασία του περιβάλλοντος είναι η κορυφαία προτεραιότητα.

 

-Με το Μέγα Ρέμα τι γίνεται;

 

Το  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών  έχει την ευθύνη του έργου, με εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη. Παρακολουθούμε στενά τις εργασίες. Θέλουμε να αποφύγουμε μια μεγάλη πλημμύρα και  κάθε κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές. Φροντίζουμε για την προστασία του τοπικού οικοσυστήματος, με βελτιωτικές παρεμβάσεις.

 

-Θα έρθουν ποτέ στη Ραφήνα ο προαστιακός και η Αττική Οδός;

 

Τα έργα δεν έρχονται γιατί άλλαξε ο δήμαρχος; Κανείς δεν μπορεί να τα καπηλεύεται. Είμαστε σε επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους αντίστοιχους οργανισμούς και θα ενημερώσουμε τους πολίτες με υπευθυνότητα, με βάση το σχέδιο για την βιώσιμη ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής για το οποίο έχουμε δεσμευτεί.

-Ποια είναι η σχέση σας με τον πρώην δήμαρχο;

 

Στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Αυτό είχε ξεχαστεί και βιώναμε την ενός ανδρός αρχή. Για αυτό και η πλειοψηφία των πολιτών ψήφισε αλλαγή. Παρά τον μηχανισμό υποστήριξης που είχε οργανωθεί, παρά τις προσωπικές επιθέσεις που  βιώσαμε προεκλογικά,  οι πολίτες ξέρουν. Μας γνωρίζουν όλους.

 

-Με τον Κώστα Ξηντάρα έχετε συμφωνήσει να μοιραστείτε τη θητεία;

 

Με τον Κώστα Ξηντάρα συναντηθήκαμε και απαντήσαμε μαζί το αίτημα των πολιτών για πολιτική αλλαγή. Ενώσαμε δυνάμεις και πετύχαμε. Αυτό κάνουμε και στη διοίκηση. Δουλεύουμε μαζί για να παραδώσουμε στους πολίτες την καλύτερη δυνατή υπηρεσία, όσο γίνεται περισσότερα έργα. Είμαστε ενωμένοι στο καθήκον, στην υπηρεσία των πολιτών.

 

-Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος σας κατηγορεί για αθέτηση της προεκλογικής συμφωνίας…

 

Ό,τι είπαμε το τηρήσαμε. Στη δική μας λογική δεν υπάρχει μοιρασιά εξουσίας, αλλά ευθύνης. Σε αυτή είναι καλοδεχούμενοι όλοι. Για το θέμα των αξιωμάτων υπάρχει και ο Νόμος που μας δεσμεύει όλους.

Εφημερίδα Polis

 

spot_img

Related articles

Το μήνυμα του Ιράν στο Ισραήλ: “Μην απαντήσετε, αλλιώς η αντίδρασή μας θα είναι μεγαλύτερη”

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν...

Μέση Ανατολή: η επόμενη μέρα του ιρανικού χτυπήματος στο Ισραήλ

Η επόμενη μέρα των ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, φέρνει και το κρίσιμο ερώτημα εάν αυτές ήταν απλώς ο...

Φεύγει ο μισθός στα απολύτως απαραίτητα – Ξεμένουν από τα μισά του μήνα λόγω ακρίβειας

Εξακολουθεί να «καλπάζει» η ακρίβεια, παρά τα νέα κυβερνητικά μέτρα, με την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να ξοδεύει το μεγαλύτερο...

Γενέθλια για την Νατάσα Παζαΐτη – Η οικογενειακή φωτογραφία

Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα για την Νατάσα Παζαΐτη, καθώς έχει τα γενέθλιά της. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού...