Τα δεδομένα δείχνουν πως δεν αναμένεται να γίνουμε Ιταλία

Date:

Share post:

Τι επισημαίνει ο Έλληνας επιδημιολόγος κ. Γκίκας Μαγιορκίνης με βάση τα πρώτα επιδημιολογικά στοιχεία. Τα κρούσματα που διαγιγνώσκονται τώρα, σχετίζονται με μολύνσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, από μία πολύ πρώιμη ανάλυση των επιδημιολογικών στοιχείων στην Ελλάδα, καθώς είμαστε στη φάση της επιτάχυνσης, τα κρούσματα που διαγιγνώσκονται τώρα στην πλειοψηφία τους σχετίζονται με μολύνσεις της προηγούμενης εβδομάδας και λογικά θα πρέπει να είναι τα πιο βαριά περιστατικά (δηλαδή η κορυφή του παγόβουνου).

Προς το παρόν ο λόγος θανάτων προς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι λίγο πάνω από το 1%. Στην Ιταλία όταν ξεπέρασαν το φράγμα των 300 διαγνώσεων το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 3,5% (25 Φεβρουαρίου). «Αυτό είναι μία σχετικά καλή ένδειξη ότι δεν έχουμε μεγάλη εισβολή στις ευπαθείς ομάδες προς το παρόν. Υπομονή λοιπόν μέχρι την επόμενη εβδομάδα να δούμε αν τα μέτρα έχουν πιάσει τόπο» αναφέρει.

Παράλληλα ο καθηγητής μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, σημείωσε ότι ευελπιστεί να έχει τελειώσει η πρώτη φάση της επιδημίας μέχρι το καλοκαίρι. Υπογράμμισε πως μέχρι στιγμής υπάρχουν “λίγες εισαγωγές, λίγοι διασωληνωμένοι” μια και όπως πρόσθεσε βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της επιδημίας. Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο πως αναμένεται ο ιός να μπει σε πιο επιθετική στάση, ενώ ανέφερε πως οι ειδικοί αναμένουν να δουν εάν τα μέτρα που ελήφθησαν έπιασαν τόπο.

Επιπλέον, αναφορικά με τη θνητότητα των νέων, είπε ότι υπάρχει, «αλλά σε μικρότερο ποσοστό» , ενώ σχετικά με τα αντισώματα, εξήγησε πως «σε όλες τις ασθένειες υπάρχουν επαναλοιμώξεις, άλλα όσοι το περάσουν είναι δύσκολο να το ξανά κολλήσουν». Τέλος επισήμανε την ανάγκη να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα της επιδημίας, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.

Πηγή: news247.gr

spot_img

Related articles

Ευρωεκλογές: Πρώτη σε «σταυρούς» η ακρίβεια – Αναταράξεις σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιους και στρατηγικές

Με τις ευρωεκλογές να έχουν πάρει χαρακτήρα «εθνικής κάλπης» για την κυβέρνηση, όπως δηλώνει εμφατικά ο ίδιος ο...

«Με ένα όνειρο τρελό…» – Σε έκσταση οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο Βενιζέλος

Ώρα αποθέωσης στο Ελ. Βενιζέλος για τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Η αποστολή των μεγάλων...

Ο “λάθος υπολογισμός” που οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ – Ιράν

Το Ισραήλ βρισκόταν μόλις λίγα λεπτά πριν από μια αεροπορική επιδρομή την 1η Απριλίου, η οποία σκότωσε αρκετούς...

Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του...