Save the date: το Μαθητικό Φεστιβάλ Ραφήνας Πικερμίου επιστρέφει

Date:

Share post:

Save the date: το Μαθητικό Φεστιβάλ Ραφήνας Πικερμίου επιστρέφει

Το Τοπικό Τμήμα Ραφήνας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, οργανώνει και φέτος το 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ραφήνας-Πικερμίου στις 18-19/5/2024 στο Πάρκο Καραμανλή. Το Μαθητικό Φεστιβάλ ξεκίνησε το ταξίδι του το 2012 και έκτοτε οι Οδηγοί της Ραφήνας συνεχίζουν την συγκεκριμένη παράδοση κάθε χρόνο έχοντας το καθιερώσει πλέον ως πολιτιστικό θεσμό για τον τόπο.

Απώτερος στόχος του η προβολή, ανάπτυξη και καλλιέργεια των καλλιτεχνικών και όχι μόνο αναζητήσεων των παιδιών του δήμου μας, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των σχολείων, των συλλόγων και κάθε φορέα που έχει ως επίκεντρο το παιδί, η προβολή των εκπαιδευτικών-καλλιτεχνικών προγραμμάτων που γίνεται στα σχολεία μας και η διασκέδαση παιδιών και μεγάλων μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Το μαθητικό φεστιβάλ έχει φιλοξενηθεί ανά περιόδους σε πολλά μέρη του δήμου Ραφήνας Πικερμίου όπως το Κολυμβητήριο, το Πάρκο Κυρείνεια στο λιμάνι, τον λόφο του Οχυρού ενώ τα τελευταία πολλά χρόνια λαμβάνει τόπο στο φιλόξενο πάρκο Καραμανλή. Ο θεσμός κατάφερε να επιβιώσει ακόμα και στην περίοδο του Covid-19 και της καραντίνας πραγματοποιούμενο διαδικτυακά σε live stream μέσα από ραδιοτηλεοπτικό στούντιο στο Πικέρμι ένδειξη της αγάπης τόσο των διοργανωτών όσο και του κόσμου.

Χρόνο με τον χρόνο ο αριθμός των σχολείων, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και γενικότερα των φορέων του τόπου που παίρνουν μέρος γίνεται όλο και μεγαλύτερος αγγίζοντας ένα μεγάλο ποσοστό των συνολικών συλλογών του δήμου, τα δρώμενα αναβαθμίζονται ποιοτικά ενώ οι επισκεψημότητα έχει φτάσει σε επίπεδα 4000-5000 επισκεπτών κατά τη διάρκεια όλου του διημέρου.

Ξεχωριστό κομμάτι που αποτελεί και δείγμα της αγάπης της κοινωνίας για τον συγκεκριμένο θεσμό αποτελεί και ο μεγάλος αριθμός χορηγιών των τοπικών φορέων και καταστημάτων της περιοχής για τις ανάγκες τις διοργάνωσης, τις σίτισης των εθελοντών αλλά και της λαχειοφόρου που πραγματοποιείται στο φεστιβάλ τα έσοδα της οποίας δίνονται στα συμμετέχοντα σχολεία.

Το 2023 το Τοπικό Τμήμα Ραφήνας είχε την τιμή να βραβευτεί σαν διοργανωτής του συγκεκριμένου θεσμού από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και συγκεκριμένα από τον κ. Γερουλάνο, με το βραβείο «Ειρήνη Καλλιγά» , ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην τοπική κοινωνία.

Με την επιτυχία και την εμπειρία 12 πλέον χρόνων οι Οδηγοί τις Ραφήνας έχουν ήδη εδώ και πολλούς μήνες βάλει μπρος τις μηχανές και ετοιμάζονται για το καθιερωμένο ραντεβού στον όμορφο χώρο του πάρκου Καραμανλή το διήμερο 18-19 Μαΐου και περιμένουν και εσάς με την παρέα σας να γίνεται μέρος αυτής της συναρπαστικής διοργάνωσης.

spot_img

Related articles

Χρ. Τσεμπέρης – “Γιατί η αφωνία της Δημοτικής Αρχής για την επέκταση του λιμανιού έγινε ξαφνικά πρεμούρα;”

Σε ανάρτηση του ο πρ. Αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Χρήστος Τσεμπέρης αναφέρει: Η παρατεταμένη πλήρης αφωνία της δημοτικής αρχής για...

Βασιλόπουλος: Οι απειλές προς το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου απαιτούν διαπαραταξιακή αντιμετώπιση

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, όπως επί χρόνια αναδεικνύουμε, βρίσκεται για άλλη μία φορά χωρίς Σχέδιο Στρατηγικής Ανάπτυξης. Χωρίς τεκμηριωμένες...

Εάν κάνεις αυτά στην οδήγηση, πρέπει να ανησυχείς για τη ψυχική υγεία σου

Νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως η οδηγική σου συμπεριφορά έχει άμεση σύνδεση με την ψυχική σου υγεία. Για να γίνουμε...

Διακεκριμένος νομικός εναντιώθηκε στον αδιανόητο μισθό του Μασκ και… έχασε τη δουλειά του

Φαίνεται πως μεταξύ της ακεραιότητας και της δουλειά του, ένας Αμερικανός καθηγητής νομικής επέλεξε το πρώτο, ακόμα και...